Wszystko o World Of Tanks

Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Niezależne Forum World Of Tanks

+22
kosur_kosur
gorgasil
Rozkoszniaczek
King__of__war
_Shizo_
Jerzoo108
Hieronim_Berbelek
Paythos
Yagami_rdk
Wapniak57
DziadekPiotrusiaiRafałka
rogaty
czesio267
Ziewnik
Metafan
TankerDomi
woronov
Xard86
Aeternus55
wojtek_pl1
TaihoSan
Pancerniak666
26 posters

Jak wam się dziś grało w naszą ulubioną grę?

Pancerniak666
    Pancerniak666

Liczba postów : 333

Jak wam się dziś grało w naszą ulubioną grę? - Page 6 Empty Jak wam się dziś grało w naszą ulubioną grę?

Pisanie by Pancerniak666 Pon Mar 04 2024, 00:06

First topic message reminder :

Ogólny temat o zamiarach, postępach i wrażeniach z aktualnej gry.

U mnie miałem nadzieję na pierwszą odznakę biegłości na VK 30.01 H, z 52% do 63% poszło jak burza w mijającym tygodniu, ale dziś losowało mnie z zbyt dobrymi drużynami Wink, trzeba było gonić za uszkodzeniami, a ja raczej gram ostrożnie, nie trzymam notorycznie wciśniętego W i unikam starć w zwarciu, z kilku bitew wyszedłem słabo w porównaniu z ostatnimi dniami i tak się miotam na tych 63%.

Ogólnie dzień dobry, 12 bitew to dla mnie dużo, z czego 7 wygranych ale niedosyt jest.
    Xard86
    Xard86

Liczba postów : 398

Jak wam się dziś grało w naszą ulubioną grę? - Page 6 Empty Re: Jak wam się dziś grało w naszą ulubioną grę?

Pisanie by Xard86 Sro Maj 15 2024, 08:32

_Shizo_ napisał:
    Czy inni gracze mają problem z lagami? [...]Ostatnio wypowiedziałem umowę u jednego dostawcy (przechodzę do innego) i od długiego weekendu tragicznie to wyglądą.

Wczoraj pierwszy raz od dłuższego czasu ja miałem trochę lagów, nie za dużo, ani niezbyt poważne ale były momenty przeskoków... Korzystam ze światłowodu od Play/UPC.
    Aeternus55
    Aeternus55
    Admin

Liczba postów : 403

Jak wam się dziś grało w naszą ulubioną grę? - Page 6 Empty Re: Jak wam się dziś grało w naszą ulubioną grę?

Pisanie by Aeternus55 Sro Maj 15 2024, 08:37

Wszedłem dziś  do gry i oczywiście  pierwsza bitwa totalna wtopa ale nie  w tym rzecz  .
    Po bitwie  nie naprawia  mi pojazdu a mam właczone aotomatyczne naprawianie  i zasobów  do cholery . 
    Próbowałem ręcznie i też  nic 
    Pokazuje  mi tylko że moje zasoby są zaktuakizowane i dostępne a błąd naprawy

Edit
    Po resecie kompa był pojazd naprawiony ale kolejna  bitwa  i znów   ten sam problem  
    Jak wam się dziś grało w naszą ulubioną grę? - Page 6 Obraz_67
    I takie  coś się  wyświetla
    King__of__war
    King__of__war

Liczba postów : 117

Pisanie by King__of__war Sro Maj 15 2024, 09:41

Aeternus55 napisał:Wszedłem dziś  do gry i oczywiście  pierwsza bitwa totalna wtopa ale nie  w tym rzecz  .
    Po bitwie  nie naprawia  mi pojazdu a mam właczone aotomatyczne naprawianie  i zasobów  do cholery . 

Edit
    Po resecie kompa był pojazd naprawiony ale kolejna  bitwa  i znów   ten sam problem  

Bez paniki. To nie pierwszy i nie ostatni raz. Ze trzy dni zejdzie, i się z tym prostym błędem uwiną Smile_trollface-3 .
    Ale możesz odwiedzić sklep premium. Tam na bank wszystko działa bez zarzutu Smile_coin .

gorgasil uważa, że to dobre!

Aeternus55
    Aeternus55
    Admin

Liczba postów : 403

Pisanie by Aeternus55 Sro Maj 15 2024, 09:48

Od  dawna  nie kupuję  już  nic  Smile_glasses
    Xard86
    Xard86

Pisanie by Xard86 Sro Maj 15 2024, 11:45

Aeternus55 napisał:

To taka nowa współpraca WG & NewMultiShow żeby zmotywować graczy do lepszej gry - wszystko pod hasłem "zwiększ przeżywalność" bo jak nie zginiesz to nie będziesz musiał naprawiać pojazdu Wink

TaihoSan
    TaihoSan

Liczba postów : 337

Pisanie by TaihoSan Sro Maj 15 2024, 11:47

Jak wam się dziś grało w naszą ulubioną grę? - Page 6 2b50

Ostatnio zmieniony przez TaihoSan dnia Pią Sie 16 2024, 18:10, w całości zmieniany 1 raz
    woronov
    woronov

Liczba postów : 1059

Pisanie by woronov Sro Maj 15 2024, 20:40

Aeternus55 napisał:Wszedłem dziś  do gry i oczywiście  pierwsza bitwa totalna wtopa ale nie  w tym rzecz  .

Edit

@Wapniak57
    Czy Ty nie miałeś podobnych problemów?
    Paythos
    Paythos

Liczba postów : 726

Pisanie by Paythos Sro Maj 15 2024, 21:08

Mody się gryzą? Smile_unsure
    Dlatego nie używam żadnych Smile-tongue
    _Shizo_
    _Shizo_

Liczba postów : 3

Pisanie by _Shizo_ Sro Maj 15 2024, 21:38

A czy to nie przydakiem brak kredytów na naprawienie czołga? Smile

Ps. Popingoplotterowałem sobie trochę moje łącze z serwerem i to ewidentnie jakieś problemy u mojego dostawcy.
    A dostawca już dostał wypowiedznie, więc w zasadzie wszystko jedno. Ciekawe jesto to, że co kolejny telefon (tak 3 razy w tygodniu) to coraz niższa cena. Szkoda tylko że pierwszy telefon od kiepsko przeszkolonych telefonistów odnośnie przedłużenia umowy wyglądał jak kółko pytań zamkniętych - czy wybiera pan ofertę X dużo droższą od obecnych cen, czy ofertę Y z wciśniętym czymś tam ale też nie tanią - tylko takie warunki możemy panu zaoferować. Na odpowiedź że nic nie wybieram usłyszałem ... yyyaaaa, yyya uuuu, to szkoda. Przez następne tygodnie od telefonu do telefonu (a odbieram co 7 czy 8 połączenie) i przesłaniu wypowiedzenia... cena nagle zrobiła się niższa niż dotychczas płaciłem. Bardzo to jest zabawne. Co rok czy co dwa dokładnie to samo, próba wciśniecią droższej oferty (czesto gorszej), zejście z tonu, idzie wypowiedznie, totalna zmiana nastawienia, nagle okazuje się, że można coś zrobić i już inna gadka. Ale to jest generalnie męczące. A konkurencja nie śpi i potrafi reagować elastytcznie.

Pozdrawiam
    _Shizo_

woronov and TankerDomi uważają, że to dobre!

TaihoSan
    TaihoSan

Pisanie by TaihoSan Czw Maj 16 2024, 13:07

Ostatnio zmieniony przez TaihoSan dnia Pią Sie 16 2024, 18:10, w całości zmieniany 1 raz

woronov uważa, że to dobre!

TaihoSan
    TaihoSan

Pisanie by TaihoSan Pią Maj 17 2024, 13:58

Wapniak57
    Wapniak57

Liczba postów : 79

Pisanie by Wapniak57 Nie Maj 19 2024, 12:37

woronov napisał:

Edit

@Wapniak57
    Czy Ty nie miałeś podobnych problemów?

Owszem ale ja nie wychodziłem z gry tylko kliknąłem w NAPRAW i się naprawił. Pisałem do supportu to mi odpisali, że problem znają, że pracują nad nim ale kiedy to naprawią to nie wiadomo i może w przyszłości będzie jakaś rekompensata. Nie wiem jak u Aeternusa bo nie pisze o tym ale u mnie w rozliczeniu po bitwie pobierało kredyty za naprawę a pojazd nie naprawiony.

Paythos
    Paythos

Liczba postów : 726

Pisanie by Paythos Nie Maj 19 2024, 12:51

Ale dziwne... u mnie nigdy to nie występuje Smile_glasses
    Zaznaczona autonaprawa i zero modów... Smile-hiding
    Wapniak57
    Wapniak57

Liczba postów : 79

Pisanie by Wapniak57 Nie Maj 19 2024, 13:46

Jak dla mnie to żadne wytłumaczenie/usprawiedliwienie. Używam modów w celu odświeżenia estetyki graficznej niektórych elementów bo WG nie robi z tym nic od lat i w jakiś sposób musze sobie radzić sam. Przez zaniechanie WG chyba chce zachęcić do korzystania z nich i dlatego niczego nie zmienia... bo są mody. Po za tym pisząc do supportu otrzymałem odpowiedź i żadnej sugestii że to wina modów a z pewnością skorzystaliby z tego ,,wybiegu".

Xard86
    Xard86

Pisanie by Xard86 Pon Maj 20 2024, 08:49

Co za weekend... 40 bitew, 50% WR, 1700WN8 - nie wygląda może najgorzej, ale z tego wszystkiego może 3 potyczki były fajne...
    Za to zatrważająco dużo było takich w których nie dało się nic zrobić, takich bitew co to miałem wrażenie że gdybym nie pojechał w przód to i tak byłby łomot, tylko skończyłbym z 2-3 strzałami więcej. Jak dołożyć do tego kilka bitew gdzie w kluczowych momentach RNG powiedziało mi "nie", to niestety weekend był okropnym doświadczeniem. Do tego stopnia, że po raz pierwszy od dawna wróciło mi kluczowe pytanie: "Po ch.. ja w to gram?"

TaihoSan, woronov and Pancerniak666 uważają, że to dobre!

TaihoSan
    TaihoSan

Pisanie by TaihoSan Wto Maj 21 2024, 19:14

Ostatnio zmieniony przez TaihoSan dnia Pią Sie 16 2024, 18:11, w całości zmieniany 1 raz
    Rozkoszniaczek
    Rozkoszniaczek

Liczba postów : 237

Pisanie by Rozkoszniaczek Czw Maj 23 2024, 11:19

Nienawiść do tej gry rośnie we mnie z każdym dniem...

TaihoSan, Xard86 and woronov uważają, że to dobre!

wojtek_pl1
    wojtek_pl1

Liczba postów : 266

Pisanie by wojtek_pl1 Nie Maj 26 2024, 20:46

Rozkoszniaczek napisał:Nienawiść do tej gry rośnie we mnie z każdym dniem...
    Taaa... Ilość małp z klawiaturą to jakieś 25/30 w każdej bitwie dzisiaj...
    Xard86
    Xard86

Pisanie by Xard86 Pon Maj 27 2024, 10:23

wojtek_pl1 napisał:
    Rozkoszniaczek napisał:Nienawiść do tej gry rośnie we mnie z każdym dniem...
    Taaa... Ilość małp z klawiaturą to jakieś 25/30 w każdej bitwie dzisiaj...

25/30 to przesada, ale niech będzie to 5/30 i jeszcze nie równo rozłożone i bitwy robią się jak widać ostatnio.

Serio, tak jak gram regularnie od 4 lat, tak dawno nie było tak kiepskiego, frustrującego okresu jak teraz. Nigdy nie było tak żeby co druga bitwa to była emocjonująca, wymagająca potyczka, ale co te kilkanaście bitew trafiało się coś co sprawiało że ta gra to coś więcej niż żmudny grind czołgów, kredytów czy MoE. Teraz te dobre bitwy to jak człowiek natrzaska solidny dmg na dojeżdżaniu przeciwnika, albo w trakcie jak przeciwnik dojeżdża nas. I to tylko pośrednio wina WG ( przez zaniechanie ) bo głównym problemem są gracze, boty przede wszystkim, ale też celowi sabotażyści i na samym końcu zwykli idioci. I WG całej tej wesołej mieszance pozwala zarąbać tę grę na śmierć, co jest absurdalne patrząc że to nadal chyba ich główne źródło dochodu.

I tak się zastanawiam czy to jest aż taka filozofia żeby wziąć statystyki z ostatnich 30 dni i odfiltrować na początek wszystkich którzy rozegrali 100 bitew i zrobili mniej niż 10% średniego łączonego dmg i wlepić wszystkim takim bana, a tych którzy się odwołają przejrzeć ręcznie czy to głupek czy bot. Potem spojrzeć na wszystkich którzy robią mniej niż 50% średniej i wysłać im jakiś e-mail i wiadomość w grze na zasadzie "widzimy że grasz jak krewetka, a chcemy żebyś był ośmiornicą" i podłączyć jakieś materiały szkoleniowe, filmy na YT ze świetnymi bitwami, w ogóle najlepiej by było zrobić jakiś nowy tutorial na który mogliby przymusowo cofać graczy - jak nie zrobią to nie zagrają na randomie z ludźmi. Większość coś takiego oleje, ale myślę że jest trochę graczy którym zwyczajnie trzeba zapalić lampkę z pomysłem że można grać lepiej...

Rozkoszniaczek, Hieronim_Berbelek and woronov uważają, że to dobre!

wojtek_pl1
    wojtek_pl1

Liczba postów : 266

Pisanie by wojtek_pl1 Pon Maj 27 2024, 10:45

To się nie uda. Musiałbyś 70% graczy wywalić.
    W jednej bitwie to miałem pojedynek boty vs małpy.
    W mojej drużynie 12 sztuk WR 46%, WN8 w okolicy 300, u przeciwnika WR 48%, WN8 600 i po 50 tysięcy bitew.
    Boty wygrały.
    Potem przeglądasz statystyki takiego gracza. Średnie uszkodzenia na czołgach 8 tieru lub wyżej - 326. Znaczy jeden strzał na bitwę. I 2000 bitew w takim czołgu. Po co on gra?

Sponsored content

Pisanie by Sponsored content

Obecny czas to Sob Lis 23 2024, 20:27