by Xard86 Pon Maj 27 2024, 10:23
wojtek_pl1 napisał: Rozkoszniaczek napisał:Nienawiść do tej gry rośnie we mnie z każdym dniem...
Taaa... Ilość małp z klawiaturą to jakieś 25/30 w każdej bitwie dzisiaj...
25/30 to przesada, ale niech będzie to 5/30 i jeszcze nie równo rozłożone i bitwy robią się jak widać ostatnio.
Serio, tak jak gram regularnie od 4 lat, tak dawno nie było tak kiepskiego, frustrującego okresu jak teraz. Nigdy nie było tak żeby co druga bitwa to była emocjonująca, wymagająca potyczka, ale co te kilkanaście bitew trafiało się coś co sprawiało że ta gra to coś więcej niż żmudny grind czołgów, kredytów czy MoE. Teraz te dobre bitwy to jak człowiek natrzaska solidny dmg na dojeżdżaniu przeciwnika, albo w trakcie jak przeciwnik dojeżdża nas. I to tylko pośrednio wina WG ( przez zaniechanie ) bo głównym problemem są gracze, boty przede wszystkim, ale też celowi sabotażyści i na samym końcu zwykli idioci. I WG całej tej wesołej mieszance pozwala zarąbać tę grę na śmierć, co jest absurdalne patrząc że to nadal chyba ich główne źródło dochodu.
I tak się zastanawiam czy to jest aż taka filozofia żeby wziąć statystyki z ostatnich 30 dni i odfiltrować na początek wszystkich którzy rozegrali 100 bitew i zrobili mniej niż 10% średniego łączonego dmg i wlepić wszystkim takim bana, a tych którzy się odwołają przejrzeć ręcznie czy to głupek czy bot. Potem spojrzeć na wszystkich którzy robią mniej niż 50% średniej i wysłać im jakiś e-mail i wiadomość w grze na zasadzie "widzimy że grasz jak krewetka, a chcemy żebyś był ośmiornicą" i podłączyć jakieś materiały szkoleniowe, filmy na YT ze świetnymi bitwami, w ogóle najlepiej by było zrobić jakiś nowy tutorial na który mogliby przymusowo cofać graczy - jak nie zrobią to nie zagrają na randomie z ludźmi. Większość coś takiego oleje, ale myślę że jest trochę graczy którym zwyczajnie trzeba zapalić lampkę z pomysłem że można grać lepiej...