Wszystko o World Of Tanks

Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Niezależne Forum World Of Tanks

5 posters

Rhm.-Borsig Waffentrager Niszczyciel VIII tier

Aeternus55
    Aeternus55
    Admin

Liczba postów : 386

Rhm.-Borsig Waffentrager  Niszczyciel VIII tier Empty Rhm.-Borsig Waffentrager Niszczyciel VIII tier

Pisanie by Aeternus55 Sro Sie 07 2024, 18:57

Rhm.-Borsig Waffentrager  Niszczyciel VIII tier Obraz114

Mam pytanie odnośnie tego pojazdu które działo lepiej stosować w Borsuku ??? To pierwsze 128mm czy to drugie 150 mm ??
    Bo z tym drugim to on jest mało widoczny w bitwach
    Xard86
    Xard86

Liczba postów : 370

Rhm.-Borsig Waffentrager  Niszczyciel VIII tier Empty Re: Rhm.-Borsig Waffentrager Niszczyciel VIII tier

Pisanie by Xard86 Czw Sie 08 2024, 08:27

@Aeternus55

Ostatnio zagrałem parę bitew tym czołgiem i działo 15cm to jakaś pomyłka - tylko i wyłącznie przez dramatycznie wolne pociski. Zwykłe AP latają 645m/s co jest marną prędkością, a przy 215mm przebicia w ogóle są na granicy sensu używania - realnie trzeba walić z heat'ów które latają 516m/s co jest dramatyczną wartością. Serio - nawet mając odrobinę smykałki do strzelania z wyprzedzeniem to nie jest zabawna gra na tym tierze. Na szwedzkim tedeku V tieru który ma podobny zestaw pocisków jakoś sobie radziłem, ale V tiery to inne środowisko gry, gracze sobie jeżdżą środkiem, żarówka się zapala, informacja do mózgu dociera po kolejnych sekundach i tak dalej...

To działo mogłoby mieć odrobinę sensu jakby ten czołg miał lepszą mobilność, zrywność, obroty i można było nim grać na blisko. Wtedy wyjazd, strzał, schować się... ale to nie tutaj, to jest snajperski czołg do gry z daleka i jedyne sensowne działo to 12,8cm.

Millennium_Falcon_ uważa, że to dobre!

Millennium_Falcon_
    Millennium_Falcon_

Liczba postów : 59

Rhm.-Borsig Waffentrager  Niszczyciel VIII tier Empty Re: Rhm.-Borsig Waffentrager Niszczyciel VIII tier

Pisanie by Millennium_Falcon_ Czw Sie 08 2024, 12:47

Aeternus55 napisał: Rhm.-Borsig Waffentrager  Niszczyciel VIII tier Obraz114

Mam pytanie odnośnie tego pojazdu które działo lepiej stosować w Borsuku ??? To pierwsze 128mm czy to drugie 150 mm ??
    Bo z tym drugim to on jest mało widoczny w bitwach

Od wieków tylko i wyłącznie 128mm. Jest celniejsze i ma szybsze pociski. To jest maszyna typowo snajperska.
    Paythos
    Paythos

Liczba postów : 671

Pisanie by Paythos Sob Sie 10 2024, 09:24

Rhm.-Borsig Waffentrager  Niszczyciel VIII tier Shot_610

Jak wyżej, tylko  128ka... a że ROF jaki jest taki jest, nie mam zamiaru bawić się i jadę full dach po złoto, szkoda czasu na żonglowanie ammo  Smile_justwait

Yagami_rdk uważa, że to dobre!

Yagami_rdk

Liczba postów : 64

Pisanie by Yagami_rdk Sob Sie 10 2024, 18:11

Kiedyś by mnie bawiło, że 246 peny na VIII to za mało i ludzie z golda walą.
    No ale dzisiaj jest jak jest i ta penetracja często nie starcza na VIII. Dziękuje WG za premki VIII i pół tierowe Very Happy

Co do RHM-a to nie lubię go. Uważam, że ten pojazd jest przestarzały. Tego typu pojazdy które nie mają ani mobilności ani pancerza, a tylko działo już po prostu do WOT-a nie pasują. Po co grać tym dziadostwem skoro SU-130PM, Skorpion G, Charioteer, a nawet Udes 03 dużo lepiej spełniają rolę snajpera bo w przeciwieństwie do tej "platformy" napędzanej silnikiem od skutera przynajmniej jeżdżą

Paythos uważa, że to dobre!

Paythos
    Paythos

Liczba postów : 671

Pisanie by Paythos Sob Sie 10 2024, 18:31

No, dlatego nakleiłem swojemu znaczek M-Power, by dodać trochę kucy i obrotu wieżą Smile_trollface-3

Millennium_Falcon_ and Yagami_rdk uważają, że to dobre!

Millennium_Falcon_
    Millennium_Falcon_

Liczba postów : 59

Pisanie by Millennium_Falcon_ Sob Sie 10 2024, 18:57

Paythos napisał:No, dlatego nakleiłem swojemu znaczek M-Power, by dodać trochę kucy i obrotu wieżą Smile_trollface-3

Jak to mówią - po Polsce jeździ więcej M-ek niż wyprodukowało BMW.

Xard86 and Paythos uważają, że to dobre!

Sponsored content

Pisanie by Sponsored content

Obecny czas to Czw Lis 07 2024, 11:04