Wszystko o World Of Tanks

Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Niezależne Forum World Of Tanks

5 posters

★UDES 03 Alt 3[MT-9 Premium]

czesio267
    czesio267

Liczba postów : 174

★UDES 03 Alt 3[MT-9 Premium] Empty ★UDES 03 Alt 3[MT-9 Premium]

Pisanie by czesio267 Pią 9 Sie 2024 - 17:39

Temat o UDES 03 Alt 3
     ★UDES 03 Alt 3[MT-9 Premium] Udes-010
    czesio267
    czesio267

★UDES 03 Alt 3[MT-9 Premium] Empty Re: ★UDES 03 Alt 3[MT-9 Premium]

Pisanie by czesio267 Pią 9 Sie 2024 - 21:51

A i jak by ktoś się pytał. Nie warto.

woronov uważa, że to dobre!

Maikerus
    Maikerus

Liczba postów : 27

Pisanie by Maikerus Pon 30 Wrz 2024 - 13:37

Dobry pojazd. Więcej - osobiście widzę go w topce magazynków MT na T9. Ma mobilność, ma penę, depresję działa, kompaktowy, niski profil, ma super kamo - można bez problemu spotować, ma 1k w clipie. Pestki, szczególnie "goldowe" są tanie. Odpowiednio zrobiony ma też tę zaletę, że ładuje ok. 25s i po dojeździe na początkową pozycję jest już przeładowany, a potem, w ciągu bitwy czas bezczynności w oczekiwaniu na kolejnego clipa nie jest zbyt długi. Wady - brak pancerza i to w sumie tyle. Fajny czołg.
    woronov
    woronov

Liczba postów : 988

Pisanie by woronov Pon 30 Wrz 2024 - 20:04

QB też sobie chwali

Maikerus
    Maikerus

Pisanie by Maikerus Wto 1 Paź 2024 - 21:55

Pojazd naprawdę daje radę. QB jest jednym z tych, którzy chętnie robią użytek z predystynacji spoterskich różnych, niekoniecznie lekkich czołgów. Swój egzemplarz raczej pod tym względem oszczędzałem   ★UDES 03 Alt 3[MT-9 Premium] 1f606

czesio267
    czesio267

Pisanie by czesio267 Nie 20 Paź 2024 - 21:03

Maikerus napisał:Dobry pojazd. Więcej - osobiście widzę go w topce magazynków MT na T9. Ma mobilność, ma penę, depresję działa, kompaktowy, niski profil, ma super kamo - można bez problemu spotować, ma 1k w clipie. Pestki, szczególnie "goldowe" są tanie. Odpowiednio zrobiony ma też tę zaletę, że ładuje ok. 25s i po dojeździe na początkową pozycję jest już przeładowany, a potem, w ciągu bitwy czas bezczynności w oczekiwaniu na kolejnego clipa nie jest zbyt długi. Wady - brak pancerza i to w sumie tyle. Fajny czołg.
    Dobry? Kamo to żart, na większości miejscówek dostajesz spota, no chyba że stoisz daleko od mordoru. Depresja? Może i spoko ale przy wieży z kartonu to można sobie ją załadować między poślady. Robić spota? Przy tym jego zasięgu spotowania? Mobilność raz jest a raz jej nie ma, tak samo jak celność. Pojazd jest taki sobie, oczywiście można nim robić wyniki ale trzeba się napracować. Do tej pory co spotykałem te Udesy u przeciwnika to stały przeważnie przy bazach. Pojazd jest taki sobie a nie dobry.
    Maikerus
    Maikerus

Pisanie by Maikerus Wto 22 Paź 2024 - 21:44

czesio267 napisał:
    Dobry? Kamo to żart, na większości miejscówek dostajesz spota, no chyba że stoisz daleko od mordoru. Depresja? Może i spoko ale przy wieży z kartonu to można sobie ją załadować między poślady. Robić spota? Przy tym jego zasięgu spotowania? Mobilność raz jest a raz jej nie ma, tak samo jak celność. Pojazd jest taki sobie, oczywiście można nim robić wyniki ale trzeba się napracować. Do tej pory co spotykałem te Udesy u przeciwnika to stały przeważnie przy bazach. Pojazd jest taki sobie a nie dobry.
    Żart? Żartem to pachnie ten post. Kiepskim. Zestaw pod spota - 51% kamo stacjonarnie, 42,8% w ruchu. 498 zasięgu widzenia. Z turbo jedzie 61 km/h. Zestaw pod dmg - 0.27 rozrzutu, można zejść nawet do 0.24. Depresja jest nieoceniona szczególnie na kartonowych czołgach bo wychylasz zza górki tylko czubkiem wieży czyli pokazujesz jakieś 90% czołgu mniej niż jak byś miał się przewiesić całym kadłubem. A stojąc w bazie ciężko zrobić wynik jakimkolwiek czołgiem poza artą.

PS Z ciekawości sprawdziłem i czołg jest w tej chwili na 4 miejscu (Nie licząc testowanego Medveda) jeśli chodzi o wymagania na 3 moe na 9 tierze.
    1. Concept,
    2. KPZ 50t,
    3. Obj 752  
    4. Udes 03 3

Xard86, woronov and wojtek_pl1 uważają, że to dobre!

czesio267
    czesio267

Pisanie by czesio267 Sro 23 Paź 2024 - 18:47

Maikerus napisał:
    czesio267 napisał:
    Żart? Żartem to pachnie ten post. Kiepskim. Zestaw pod spota - 51% kamo stacjonarnie, 42,8% w ruchu. 498 zasięgu widzenia. Z turbo jedzie 61 km/h. Zestaw pod dmg - 0.27 rozrzutu, można zejść nawet do 0.24. Depresja jest nieoceniona szczególnie na kartonowych czołgach bo wychylasz zza górki tylko czubkiem wieży czyli pokazujesz jakieś 90% czołgu mniej niż jak byś miał się przewiesić całym kadłubem. A stojąc w bazie ciężko zrobić wynik jakimkolwiek czołgiem poza artą.

PS Z ciekawości sprawdziłem i czołg jest w tej chwili na 4 miejscu (Nie licząc testowanego Medveda) jeśli chodzi o wymagania na 3 moe na 9 tierze.
    1. Concept,
    2. KPZ 50t,
    3. Obj 752  
    4. Udes 03 3
    Pachnie żartem bo napisałem wady jakie zauważyłem? Co do grania przy bazie, ja tego nie robię bo staram się grać aktywnie(za co często jestem karany). Co do wieży to może to jest zaleta z grania z bardziej daleka, z bliska już ta zaleta znika. Co do celności, wczoraj miałem bitwę gdzie na w pół skupionym celowniku trafiłem Obj 705 a za chwilę strzelając na skupionym w jego dolną płyte nie trafiłem gdzie stał może ode mnie jakieś 200m. Co do ostatniego, na staty brane z tomato patrzę trochę chłodniej bo nie można zapomnieć że nie każdy ma go zainstalowanego. I jak byś się pytał jakiś setupów używam to posiłkuję się setupami od Skill4ltu
    Xard86
    Xard86

Liczba postów : 370

Pisanie by Xard86 Sro 23 Paź 2024 - 19:03

czesio267 napisał:
    Co do ostatniego, na staty brane z tomato patrzę trochę chłodniej bo nie można zapomnieć że nie każdy ma go zainstalowanego.

Ale MoE na tomato.gg to nie są dane z moda, tylko dane z serwera ( czyli brani są pod uwagę wszyscy grający danym czołgiem ).

czesio267 napisał:Co do celności, wczoraj miałem bitwę gdzie na w pół skupionym celowniku trafiłem Obj 705 a za chwilę strzelając na skupionym w jego dolną płyte nie trafiłem gdzie stał może ode mnie jakieś 200m

To można podsumować stwierdzeniem: "RNG". Patrzysz na pojedyncze dwa strzały i wydajesz osądy... a jakbyś rzetelnie spojrzał na większą ilość prób to by wyszło że czołg o celność 0,27 trafia lepiej niż czołg z celnością 0,28 ( co za niespodzianka Wink )

Generalnie wygląda na to, że ten Udes zwyczajnie Ci nie pasuje i tyle. Z danymi ciężko dyskutować więc mówienie o słabej celności, kamuflażu czy wymaganiach na MoE jest nietrafione, ale tak samo ciężko jest kłócić się o odczucia.

rogaty uważa, że to dobre!

czesio267
    czesio267

Pisanie by czesio267 Sro 23 Paź 2024 - 19:18

Xard86 napisał:
    czesio267 napisał:
    Co do ostatniego, na staty brane z tomato patrzę trochę chłodniej bo nie można zapomnieć że nie każdy ma go zainstalowanego.

Ale MoE na tomato.gg to nie są dane z moda, tylko dane z serwera ( czyli brani są pod uwagę wszyscy grający danym czołgiem ).

czesio267 napisał:Co do celności, wczoraj miałem bitwę gdzie na w pół skupionym celowniku trafiłem Obj 705 a za chwilę strzelając na skupionym w jego dolną płyte nie trafiłem gdzie stał może ode mnie jakieś 200m

To można podsumować stwierdzeniem: "RNG". Patrzysz na pojedyncze dwa strzały i wydajesz osądy... a jakbyś rzetelnie spojrzał na większą ilość prób to by wyszło że czołg o celność 0,27 trafia lepiej niż czołg z celnością 0,28 ( co za niespodzianka Wink )

Generalnie wygląda na to, że ten Udes zwyczajnie Ci nie pasuje i tyle. Z danymi ciężko dyskutować więc mówienie o słabej celności, kamuflażu czy wymaganiach na MoE jest nietrafione, ale tak samo ciężko jest kłócić się o odczucia.
    Dobrze wiedzieć że tomato bierze te dane z serwera, myślałem że są normalnie brane z moda. A co do czołgu, czy on mi leży? Nie mam jakiś awersji do grania nim, tylko w moim odczuciu jest parę rzeczy które bym w nim zmienił i po tych 46 bitwach na nim jakiś słabych statów nie mam

Maikerus
    Maikerus

Pisanie by Maikerus Sro 23 Paź 2024 - 22:40

czesio267 napisał:Pachnie żartem bo napisałem wady jakie zauważyłem? Co do grania przy bazie, ja tego nie robię bo staram się grać aktywnie(za co często jestem karany). Co do wieży to może to jest zaleta z grania z bardziej daleka, z bliska już ta zaleta znika. Co do celności, wczoraj miałem bitwę gdzie na w pół skupionym celowniku trafiłem Obj 705 a za chwilę strzelając na skupionym w jego dolną płyte nie trafiłem gdzie stał może ode mnie jakieś 200m. Co do ostatniego, na staty brane z tomato patrzę trochę chłodniej bo nie można zapomnieć że nie każdy ma go zainstalowanego. I jak byś się pytał jakiś setupów używam to posiłkuję się setupami od Skill4ltu
    Pachnie żartem, bo o ile na upartego jestem jeszcze w stanie przymknąć oko na czyjeś "odczucia" dotyczące celności - tj. że mu np. leopard 1 w nic nie trafia, to w przypadku kamo wszystko jest proste. Przy danej wartości kamuflażu versus dany zasięg widzenia dostajesz spota z tylu i tylu metrów i kropka. Nie ma miejsca na teorie spiskowe czy jakieś odczucia. Wiadomo - dochodzą zmienne typu krzaki liściaste, bezlistne, CVS itd., ale ogólnie algorytmy i formuły do obliczeń są znane i dzięki temu możemy korzystać choćby z kalkulatorów spota. Tymczasem Ty kamuflaż czołgu którego bazowa wartość plasuje go na drugim miejscu wśród medów 9 tieru (wyprzedza go tylko obj 430 - 17.84/13.40% vs 17.16/12.88%) uznajesz za wadę, a wręcz nazywasz żartem. Jak zatem się do takiej opinii ustosunkować?

Wieża, a właściwie wychylanie tylko jej dzięki dobrej depresji działa jest zaletą na każdym dystansie, bo minimalizujesz wielkość pokazywanej sylwetki oraz czas ekspozycji na ostrzał przeciwnika.

Nie wiem czemu, ale czytając Twój post do którego nawiązałem powyżej, odniosłem wrażenie że twoja opinia mocno zasugerowana właśnie tym, co sądzi o Udesie Skill4ltu. Rzeczywiście - on dał mu 3 gwiazdki, ale już jego społeczność ocenia pojazd ogólnie na 4, a fun z gry nim na 5.

Xard86, woronov, Elgie and wojtek_pl1 uważają, że to dobre!

czesio267
    czesio267

Pisanie by czesio267 Czw 24 Paź 2024 - 19:08

Maikerus napisał:
    czesio267 napisał:Pachnie żartem bo napisałem wady jakie zauważyłem? Co do grania przy bazie, ja tego nie robię bo staram się grać aktywnie(za co często jestem karany). Co do wieży to może to jest zaleta z grania z bardziej daleka, z bliska już ta zaleta znika. Co do celności, wczoraj miałem bitwę gdzie na w pół skupionym celowniku trafiłem Obj 705 a za chwilę strzelając na skupionym w jego dolną płyte nie trafiłem gdzie stał może ode mnie jakieś 200m. Co do ostatniego, na staty brane z tomato patrzę trochę chłodniej bo nie można zapomnieć że nie każdy ma go zainstalowanego. I jak byś się pytał jakiś setupów używam to posiłkuję się setupami od Skill4ltu
    Pachnie żartem, bo o ile na upartego jestem jeszcze w stanie przymknąć oko na czyjeś "odczucia" dotyczące celności - tj. że mu np. leopard 1 w nic nie trafia, to w przypadku kamo wszystko jest proste. Przy danej wartości kamuflażu versus dany zasięg widzenia dostajesz spota z tylu i tylu metrów i kropka. Nie ma miejsca na teorie spiskowe czy jakieś odczucia. Wiadomo - dochodzą zmienne typu krzaki liściaste, bezlistne, CVS itd., ale ogólnie algorytmy i formuły do obliczeń są znane i dzięki temu możemy korzystać choćby z kalkulatorów spota. Tymczasem Ty kamuflaż czołgu którego bazowa wartość plasuje go na drugim miejscu wśród medów 9 tieru (wyprzedza go tylko obj 430 - 17.84/13.40% vs 17.16/12.88%) uznajesz za wadę, a wręcz nazywasz żartem. Jak zatem się do takiej opinii ustosunkować?

Wieża, a właściwie wychylanie tylko jej dzięki dobrej depresji działa jest zaletą na każdym dystansie, bo minimalizujesz wielkość pokazywanej sylwetki oraz czas ekspozycji na ostrzał przeciwnika.

Nie wiem czemu, ale czytając Twój post do którego nawiązałem powyżej, odniosłem wrażenie że twoja opinia mocno zasugerowana właśnie tym, co sądzi o Udesie Skill4ltu. Rzeczywiście - on dał mu 3 gwiazdki, ale już jego społeczność ocenia pojazd ogólnie na 4, a fun z gry nim na 5.
    Dopiero po wrzuceniu różowego wyposażenia Udes zaczął wykazywać dobre wartości bojowe ba nawet kamuflaż się znalazł.Dziś w 15 bitwach osiągnąłem o to taki wynik, ba nawet emka wpadła.
     ★UDES 03 Alt 3[MT-9 Premium] Obraz_10
    Co do wieży nie zmienię zdania bo jestem tam cały czas brany jak polka na eramusie mimo prób wystawiania jej jak najmniejszej części. Co do Skill4tu nie patrzę na jego ocenę bo są czołgi które on uważa za dobre a ja za kiepskie albo takie sobie(np leopard piątego tieru czy Bz-175 która może i ma pancerz i jebnięcie ale celność to tragedia) albo są czołgi które on uważa za słabe albo takie sobie a ja uważam że są dobre i fajnie mi się nimi grało/gra(np taki T54E1 albo StuG 4). Jedynie czym się z jego strony sugeruje to wyposażeniem( choć też nie zawsze) i perkami gdy wugie je przebudowało( choć też nie zawsze) Staram się sugerować wadami i zaletami żeby wiedzieć czego się spodziewać po danym czołgu.
    Maikerus
    Maikerus

Pisanie by Maikerus Nie 27 Paź 2024 - 14:06

czesio267 napisał:Co do wieży nie zmienię zdania bo jestem tam cały czas brany jak polka na eramusie mimo prób wystawiania jej jak najmniejszej części.
    Może zbyt często wystawiasz ją w niewłaściwym momencie? Razz

wojtek_pl1 uważa, że to dobre!

wojtek_pl1
    wojtek_pl1

Liczba postów : 226

Pisanie by wojtek_pl1 Nie 27 Paź 2024 - 15:37

Ten czołg nie ma pancerza. I tyle. Należy to uwzględnić w sposobie grania. Nie jest to pierwszy ani jedyny czołg bez pancerza w tej grze.

Sponsored content

Pisanie by Sponsored content

Obecny czas to Czw 7 Lis 2024 - 18:28