by Xard86 Pon Wrz 23 2024, 10:19
Grałem z wyposażeniem: cichy wydech, wentylacja, optyka ( wszystkie fioletowe sobie zarzuciłem ), racje bojowe, załoga prawie 6 perków.
Zacznijmy od minusów:
- słaby bazowy zasięg widzenia
- pojazd ma dobry kamuflaż, ale jest duży i trzeba ostrożnie manewrować w krzakach
- do skutecznego robienia dmg trzeba liberalnie podejść do klawisza "2"
- oczywiście absolutny brak pancerza
Kilka wad jest, ale nadal podtrzymuje zdanie że Skoda T17 to perełka - jeden z najfajniejszych pojazdów obecnie dostępnych w grze. Dla mnie to mieszanka podobna do Buraska, tylko tutaj wzięto LT i mocno doprawiono do MT, a tam na odwrót. Ostatecznie po zrobieniu ulepszeń polowych dodałem sobie zestaw ze stabilizatorem ale używałem go sporadycznie, działo bez tego traktowało mnie dobrze i strzelanie nawet na większe odległości zwykle szło nieźle. Powtórzę się, ale elastyczność w przechodzeniu od zadań LT do MT jest rewelacyjna i w obecnie nasyconym czołgami lekkimi match makingu bez większych trudności tym pojazdem można znaleźć swoje miejsce.
Najlepsza bitewka pod względem wyniku:
https://wot-record.com/replay/265447/xard86_skoda_t17_8_frags_46k_dmg_1vs4
Początek taki sobie, potem mnóstwo farmienia i końcówka sam na 4 przeciwników, rozegrane przyzwoicie poza ostatnim wyjazdem na O-I'a - zapędziłem się za blisko i było o krok od wywalenia się na ostatnim strzale