Wszystko o World Of Tanks

Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Niezależne Forum World Of Tanks

+3
TaihoSan
Pancerniak666
woronov
7 posters

MM - Matchmaking. Dyskusja.

woronov
    woronov

Liczba postów : 1051

MM - Matchmaking. Dyskusja. Empty MM - Matchmaking. Dyskusja.

Pisanie by woronov Nie Lis 10 2024, 21:43

Obejrzałem film od QB na temat MM. Zdaje się, że zauważył problem istniejący w grz od lat  Smile_popcorn1
    Matchmaking i jego problemy w obecnym środowisku gry.

Trochę na temat z wiki:
    https://wiki.wargaming.net/cs/Matchmaker_(WoT)
    Zastrzegam, że nie wiem na ile to jest aktualne.

MM - Matchmaking. Dyskusja. Matchmaking_Chart_v09191

Poprawki systemu doboru graczy: kolejne kroki
    https://worldoftanks.eu/pl/news/general-news/matchmaker-status-update/

Premium tanks with limited MM
    https://worldoftanks.eu/en/tankopedia/collections/premiums-prefererential-mm/

Matchmaker for Novices
    https://worldoftanks.com/en/content/matchmaking-novices-faq/
    https://worldoftanks.com/en/news/updates/update-1-12-1-mm-newcomers/
    https://thearmoredpatrol.com/2021/04/20/wot-matchmaker-for-low-tier-battles/

Chciałem dodać jakiś filmik i wyjasnienia od WG na temat MM ale nic nie znalazłem. Jak coś macie to dajcie linka.
    Pancerniak666
    Pancerniak666

Liczba postów : 333

MM - Matchmaking. Dyskusja. Empty Re: MM - Matchmaking. Dyskusja.

Pisanie by Pancerniak666 Nie Lis 10 2024, 22:13

Też to oglądałem, może trochę jednym uchem tylko ale biorąc pod uwagę podany rozkład bitew według tierów dostępny na tomato.gg, argument że przy MM+1 byłby wielkim problemem z organizacja drużyn, nie wiadomo ile by się na bitwę czekało - nie istnieje. Z jednej strony na tierach wyższych mamy wielokrotnie więcej graczy a z drugiej na tierach niższych jest ich mniej i w dodatku III mają mniejszy rozrzut bo nie losuje ich z I, IV nie są losowane z II, a V nie są losowane z III, co prawda IV czekam około 0,5-1,5 minuty nim mnie wylosuje (dobiera graczy abym przegrał tak długo Wink) ale to do przełknięcia.

MM - Matchmaking. Dyskusja. 8475a380bd957

woronov uważa, że to dobre!

TaihoSan
    TaihoSan

Liczba postów : 332

Pisanie by TaihoSan Nie Lis 10 2024, 23:06

Skorumpowane klakierstwo i przepłacani ciecie zauważyli problem który sami stworzyli?

rogaty mówi spadówa!

King__of__war
    King__of__war

Liczba postów : 116

Pisanie by King__of__war Pon Lis 11 2024, 17:26

Znowu gracze czegoś chcą od WG 😡!!!!

Przecież jest dobrze!!! Jest po 4-6 lt na bitwę, czasem nawet 16 niszczycieli, op premki prosto ze sklepu w jednej drużynie, a w drugiej szroty sprzed 10 lat, plus 2 non stop, a minus 2 bardzo rzadko. To o co chodzi 🤣?

Xard86
    Xard86

Liczba postów : 394

Pisanie by Xard86 Pon Lis 11 2024, 20:44

Po tylu latach mu się odwidziało bo zagrał dobrą bitwę na Gromie Smile_veryhappy

Ja już parę razy napisałem - MM+/-2 mi nie przeszkadza i zgadzałem się z tym co do tej pory mówił QB - o różnorodności, mniej schematycznej grze itp. Generuje to sytuacje w których człowiek jest bezradny, ale też gdy uda się znaleźć rozwiązanie satysfakcja jest dużo większa niż z oklepania przeciwnika w czołgu o 2 tiery niższym. Tak czy inaczej mogliby testowo na 2 tygodnie zrobić +-1 żeby sprawdzić jak to zadziała i żeby pokazać wielu że to nie MM odpowiada za ich wyniki w grze  Smile_trollface-3

Jedna zmiana którą ja bym chciał to coś o czym napisał wyżej King_of_war - chodzi o sytuację gdy MM ma w kolejce dwa np. ELC Eveny 90 i wrzuca je do jednej drużyny, a druga dostaje Senlaca i M41... Ja się może na tym nie znam, ale to taka filozofia jest dopisać kawałek kodu porozdziela te same czołgi do różnych drużyn? Nikt nic nie straci, nic to nie zmieni w kolejce, tylko wyrówna szansę. Już nie mówię żeby czołgi miały jakieś tagi, oceny jakości - żeby jak w kolejce jest Burasek i Progetto to żeby one nie trafiły do jednej drużyny... może to za wiele, ale jakby wyeliminować dawanie dwóch BZ-176 do jednej drużyny a do drugiej IS-3 i Alpine Tigera to już byłoby do przodu.

King__of__war, romkucha and Elgie uważają, że to dobre!

kosur_kosur

Liczba postów : 15

Pisanie by kosur_kosur Wto Lis 19 2024, 10:58

Wyciągnąłem z garażu obiekta 416 (radziecki med, 8 tier) aby poprawić na nim statystyki. Po ponad 40 bitwach miałem 1 bitwę +/- 1tier, 6 bitew +2, 6 bitew +1, 0 bitew na -2, 0 bitew na -1. Reszta to mm 0. Dodatkowo przy mm 0, jakieś 60% bitew to składy zmniejszone do 13 graczy. Aż takie problemy na serwerze już są?
    TankerDomi
    TankerDomi

Liczba postów : 119

Pisanie by TankerDomi Wto Lis 19 2024, 11:13

kosur_kosur napisał:Wyciągnąłem z garażu obiekta 416 (radziecki med, 8 tier) aby poprawić na nim statystyki. Po ponad 40 bitwach miałem 1 bitwę +/- 1tier, 6 bitew +2, 6 bitew +1, 0 bitew na -2, 0 bitew na -1. Reszta to mm 0. Dodatkowo przy mm 0, jakieś 60% bitew to składy zmniejszone do 13 graczy. Aż takie problemy na serwerze już są?
    A nie był to przypadkiem serwer EU4?

kosur_kosur uważa, że to dobre!

kosur_kosur

Liczba postów : 15

Pisanie by kosur_kosur Wto Lis 19 2024, 11:48

TankerDomi napisał:
    kosur_kosur napisał:Wyciągnąłem z garażu obiekta 416 (radziecki med, 8 tier) aby poprawić na nim statystyki. Po ponad 40 bitwach miałem 1 bitwę +/- 1tier, 6 bitew +2, 6 bitew +1, 0 bitew na -2, 0 bitew na -1. Reszta to mm 0. Dodatkowo przy mm 0, jakieś 60% bitew to składy zmniejszone do 13 graczy. Aż takie problemy na serwerze już są?
    A wiesz że nie zwróciłem uwagi? Teraz spojrzałem i faktycznie zalogowany byłem na EU4 dziś. Ten EU4 to jakiś specjalny jest?

TankerDomi
    TankerDomi

Liczba postów : 119

Pisanie by TankerDomi Wto Lis 19 2024, 12:01

kosur_kosur napisał:
    TankerDomi napisał:
    A wiesz że nie zwróciłem uwagi? Teraz spojrzałem i faktycznie zalogowany byłem na EU4 dziś. Ten EU4 to jakiś specjalny jest?

To taki serwer chyba dla robienia ustawek. Generalnie serwery EU3 i EU4 to były serwery dla wschodnich sąsiadów

kosur_kosur uważa, że to dobre!

Sponsored content

Pisanie by Sponsored content

Obecny czas to Czw Lis 21 2024, 12:25