Wszystko o World Of Tanks

Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Niezależne Forum World Of Tanks

+10
woronov
MaciekRS1
Jerzoo108
czesio267
rogaty
kosur_kosur
RavR
Xard86
Wapniak57
Aeternus55
14 posters

Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE!

woronov
    woronov

Liczba postów : 1055

Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE! Empty Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE!

Pisanie by woronov Wto Cze 04 2024, 20:57

Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE!

https://worldoftanks.eu/pl/news/general-news/pve-normandy-2024/

Dowódcy!

Od 6 czerwca do 4 lipca poznawajcie inspirowany historią tryb PvE Operacja Overlord i weźcie udział w słynnym lądowaniu w Normandii. Jest to scenariusz bojowy dla jednego gracza poświęcony 80. rocznicy D-Day, największej morskiej operacji desantowej w historii, który przeniesie Was w kluczowe momenty z 6 czerwca 1944 roku. Walczcie u boku postaci kontrolowanych przez SI z Sezonu XIV Przepustki bitewnej, przełamujcie Wał Atlantycki, osiągajcie cele, pokonujcie przeciwników i zdobywajcie cenne nagrody.

Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE! Dday_hub.660cab
    Aeternus55
    Aeternus55
    Admin

Liczba postów : 399

Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE! Empty Re: Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE!

Pisanie by Aeternus55 Czw Cze 06 2024, 10:21

TaihoSan napisał:Dziś Hincul na konsolkach ogrywał ten tryb, u nas będzie chyba podobnie. Mapa Overlord ma dodanych sporo dekoracyjnych elementów i zdobywamy bazy jak na Frontline. Niemiaszki wylewają się falami i mają zawsze przewagę ilościową ale grają jak boty. Po naszym zniszczeniu odradzamy się i gramy aż do zwycięstwa. Hincul testował różne premki w tym trybie i sprawdzał która lepiej zarabia.

Tak tylko że tych odrodzeń jest kilka i dość ciężko z plaży rozwalać bunkry tym bradziej że trudno znaleźć osłonę
    Ogólnie do pojazdów fajnie się strzela gorzej z bunkrami tu trzeba samem u władowac trochę pocisków
    Wapniak57
    Wapniak57

Liczba postów : 79

Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE! Empty Re: Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE!

Pisanie by Wapniak57 Czw Cze 06 2024, 20:55

Zagrałem tylko raz na razie w trybie trudniejszym. Nie wiedziałem to zaraz dwa razy zginąłem. Takie moje późniejsze spostrzeżenie, że do bunkrów nie warto strzelać rozwali je artyleria okrętowa i na samym początku i później gdy je możemy oznaczać. Na poczatku na samej plaży chyba wystarczy tylko schować się za nasypem i jeździź przód - tył aby uniknąć artylerii i czekać aż bunkry zostaną rozwalone. JagdpanzerIV wydaje się trudnym przeciwnikiem ale dalej nie dojechałem to nie wiem.

kosur_kosur uważa, że to dobre!

Xard86
    Xard86

Liczba postów : 394

Pisanie by Xard86 Pią Cze 07 2024, 08:32

Wapniak57 napisał:Zagrałem tylko raz na razie w trybie trudniejszym. Nie wiedziałem to zaraz dwa razy zginąłem. Takie moje późniejsze  spostrzeżenie, że do bunkrów nie warto strzelać rozwali je artyleria okrętowa i na samym początku i później gdy je możemy oznaczać. Na poczatku na samej plaży chyba wystarczy tylko schować się za nasypem i jeździź przód - tył aby uniknąć artylerii i czekać aż bunkry zostaną rozwalone. JagdpanzerIV wydaje się trudnym przeciwnikiem ale dalej nie dojechałem to nie wiem.

Zagrałem to dwa razy na trudniejszym poziomie, za pierwszym razem dotarłem do ok. 70%, za drugim wygrałem i na szczęście nie ma powodu żeby odpalać to kolejny raz.

• na początku chowamy się za nasypem i unikamy ognia, bunkry można uszkodzić, ale zostawiamy je dla okrętu który w pewnym momencie będzie strzelał w to co my - także strzelamy z raz w bunkier i chowamy się żeby duże działa zrobiły robotę.
    • przy podjeździe pod plaże jak pojawiają się Pz IV, tutaj jak i wszędzie później gdy tylko można trzeba korzystać z pomocy sojusznika, niech skupia na sobie ogień a my wychylam się i chowamy tak żeby strzelić i nie zebrać. Oszczędzamy HP jak się da.
    • w trakcie objeżdżania pola minowego i nasypu spotykamy Stuga który odwraca się i zaczyna uciekać - można śmiało go pogonić i porobić od razu, jak go odpuścimy to on się odwróci i będzie czekał wcelowany
    • jak najczęściej korzystamy z ostrzału artyleryjskiego, nawet na pojedyncze czołgi, Jagdpantera i bunkier jest do zniszczenia na jeden ostrzał, druga na szczycie jak do niej strzelimy to się odwróci i jedzie na nas, cofając się i strzelając można ją porobić bez strat.
    • po wyeliminowaniu pojazdów i ostatniego bunkra gra rzuca na nas kolejne fale przeciwników ( łącznie z 15+ czołgów przyjedzie ), mamy 3 naloty który dosyć szybko się odświeżają, w jadące pojazdy raczej nie ma sensu próbować trafić, trzeba poczekać aż się zatrzyma i zacznie strzelać do nas lub sojuszników. Tutaj dzieje się sporo i chyba dobrze trzymać się tej strony z której przyjechaliśmy chowając się i próbując jak najskuteczniej wykorzystać ostrzały.

Ogólnie - oszczędzając HP, używając artylerii jak najczęściej i grając na spokojnie ( nuuuuda ) nie jest to zbyt trudne, poza ostatnim etapem gdzie jest trochę chaosu i nawet odrobina emocji Wink

Ostatnio zmieniony przez Xard86 dnia Pią Cze 07 2024, 12:45, w całości zmieniany 1 raz

woronov, wojtek_pl1 and kosur_kosur uważają, że to dobre!

RavR
    RavR

Liczba postów : 98

Pisanie by RavR Pią Cze 07 2024, 09:28

Tylko 5 żetonów za przejście pierwszego etapu? uzbiera się te 45?
    Xard86
    Xard86

Pisanie by Xard86 Pią Cze 07 2024, 09:52

RavR napisał:Tylko 5 żetonów za przejście pierwszego etapu? uzbiera się te 45?

Z gry tj. z mapki w centrum dowodzenia, misji itp. można zdobyć 45 żetonów, a kolejne 45 jest do wzięcia z dropów na Twitchu.

RavR uważa, że to dobre!

kosur_kosur

Liczba postów : 15

Pisanie by kosur_kosur Pią Cze 07 2024, 12:53

Liczyłem na coś lepszego. Zagrałem 2 bitwy na obu poziomach trudności i koniec. Trzeba czekać 6 dni (nie wiem po co) na kolejny etap. Liczyłem też na jakieś misje specjalne pod nacje, ewentualnie tryb dowodzenia grupą czołgów jako atakujący i obrońca. Bez szału jak dla mnie.
    rogaty
    rogaty

Liczba postów : 179

Pisanie by rogaty Pią Cze 07 2024, 16:09

Xard86 napisał:
    Wapniak57 napisał:Zagrałem tylko raz na razie w trybie trudniejszym. Nie wiedziałem to zaraz dwa razy zginąłem. Takie moje późniejsze  spostrzeżenie, że do bunkrów nie warto strzelać rozwali je artyleria okrętowa i na samym początku i później gdy je możemy oznaczać. Na poczatku na samej plaży chyba wystarczy tylko schować się za nasypem i jeździź przód - tył aby uniknąć artylerii i czekać aż bunkry zostaną rozwalone. JagdpanzerIV wydaje się trudnym przeciwnikiem ale dalej nie dojechałem to nie wiem.

Zagrałem to dwa razy na trudniejszym poziomie, za pierwszym razem dotarłem do ok. 70%, za drugim wygrałem i na szczęście nie ma powodu żeby odpalać to kolejny raz.

• na początku chowamy się za nasypem i unikamy ognia, bunkry można uszkodzić, ale zostawiamy je dla okrętu który w pewnym momencie będzie strzelał w to co my - także strzelamy z raz w bunkier i chowamy się żeby duże działa zrobiły robotę.
    • przy podjeździe pod plaże jak pojawiają się Pz IV, tutaj jak i wszędzie później gdy tylko można trzeba korzystać z pomocy sojusznika, niech skupia na sobie ogień a my wychylam się i chowamy tak żeby strzelić i nie zebrać. Oszczędzamy HP jak się da.
    • w trakcie objeżdżania pola minowego i nasypu spotykamy Stuga który odwraca się i zaczyna uciekać - można śmiało go pogonić i porobić od razu, jak go odpuścimy to on się odwróci i będzie czekał wcelowany
    • jak najczęściej korzystamy z ostrzału artyleryjskiego, nawet na pojedyncze czołgi, Jagdpantera i bunkier jest do zniszczenia na jeden ostrzał, druga na szczycie jak do niej strzelimy to się odwróci i jedzie na nas, cofając się i strzelając można ją porobić bez strat.
    • po wyeliminowaniu pojazdów i ostatniego bunkra gra rzuca na nas kolejne fale przeciwników ( łącznie z 15+ czołgów przyjedzie ), mamy 3 naloty który dosyć szybko się odświeżają, w jadące pojazdy raczej nie ma sensu próbować trafić, trzeba poczekać aż się zatrzyma i zacznie strzelać do nas lub sojuszników. Tutaj dzieje się sporo i chyba dobrze trzymać się tej strony z której przyjechaliśmy chowając się i próbując jak najskuteczniej wykorzystać ostrzały.

Ogólnie - oszczędzając HP, używając artylerii jak najczęściej i grając na spokojnie ( nuuuuda ) nie jest to zbyt trudne, poza ostatnim etapem gdzie jest trochę chaosu i nawet odrobina emocji Wink

dodam, że trzeba pomagać sojusznikom bo jak wszyscy zginą to tez przegrywamy.(nawet mając niewykorzystane czołgi w zapasie)
    czesio267
    czesio267

Liczba postów : 178

Pisanie by czesio267 Pią Cze 07 2024, 20:13

rogaty napisał:dodam, że trzeba pomagać sojusznikom bo jak wszyscy zginą to tez przegrywamy.(nawet mając niewykorzystane czołgi w zapasie)
    Sojusznicy mają trzy życia jak my i wystarczy odwracanie uwagi wrogów od nich. Najciężej jest na koniec ale jak się zajmie dobrą pozycje żeby pantery stanęły to możemy je utłucz za pomocą artylerii okrętu.
    RavR
    RavR

Pisanie by RavR Pią Cze 07 2024, 22:07

TaihoSan napisał:
    RavR napisał:Tylko 5 żetonów za przejście pierwszego etapu? uzbiera się te 45?

Dziś mam 20 żetonów z misji, dropów i mapki.

Zapomniałem o tej mapce Smile
    Dzięki chłopaki za odpowiedzi.
    Jerzoo108
    Jerzoo108

Liczba postów : 241

Pisanie by Jerzoo108 Nie Cze 09 2024, 13:16

kosur_kosur napisał:[ciach]Trzeba czekać 6 dni (nie wiem po co) na kolejny etap. [ciach]

Jak to po co? Żebyś nie zgarnął wszystkiego w jeden dzień i nie poszedł w cholerę grać w coś innego...

Zagrałem w to na tym trudnym. Pierwsze podejście zszedłem do boksu jak szmata, ale to chyba wynik tego, że dawno w toto nie grałem.
    Za drugim podejściem poszło jak z płatka.

Dziękować WG, że nie wpadło na pomysł "Berlin 2.0"... Ten "Overlord" w kooperacji to dopiero byłby rak. Smile_trollface-3
    Xard86
    Xard86

Pisanie by Xard86 Pon Cze 10 2024, 08:40

Jerzoo108 napisał:
    Dziękować WG, że nie wpadło na pomysł "Berlin 2.0"... Ten "Overlord" w kooperacji to dopiero byłby rak. Smile_trollface-3

Zdecydowanie wolałbym coś w stylu Berlina - fakt że kooperacja to kolejna warstwa rng ( rozrzut +/- 100% czy trafimy ogarniętych czy nieogarniętych sojuszników ), ale coś by się działo. To to tutaj znudziło mnie już przy pierwszym podejściu. A sam system nagród wskazuje że samo WG wiedziało jak "atrakcyjna" jest to zabawa i w swojej wspaniałomyślności nie wpadli na pomysł by do zdobycia nagród potrzebne były wielokrotne podejścia.
    Jerzoo108
    Jerzoo108

Liczba postów : 241

Pisanie by Jerzoo108 Pon Cze 10 2024, 15:16

Ten tryb jest na raz - przejść i zapomnieć... Po chusteczkę chciałbyś to klepać nie wiadomo ile razy?
    Może jeszcze z aczikami na 100% hapsów całość, albo ukończyć na ostatnim czołgu z 1% hapsów...
    Litości...
    RavR
    RavR

Pisanie by RavR Sro Cze 12 2024, 15:27

Dzisiaj wpadł Cromwell B Smile
    Ile tych żetonów uzbieraliście do dziś? Nie wiem czy niczego nie pominąłem i czy da radę uzbierać na drugi pojazd.

rogaty uważa, że to dobre!

MaciekRS1

Liczba postów : 86

Pisanie by MaciekRS1 Sro Cze 12 2024, 19:34

Ja żetony wydaje na rezerwy ekonomiczne (te badziene czasowe) i potem ich na Frontline używam. Czołgi wszystkie mam więc i tak żetony pojdą na 3 dni premki, 10x rezerwa ekonomiczna a co zostanie to na X5. Reszta badziewie, zobaczymy ile zostanie.
    I tak przepadły mi żetony z pierwszych misji z mapy, nie wiedziałem że trzeba na jakąś mapę wchodzić 2x w tygodniu i coś klikać.
    kosur_kosur

Liczba postów : 15

Pisanie by kosur_kosur Pią Cze 14 2024, 09:10

Ten czas poniżej 15 minut to sobie nie wiem skąd wzięli. Ciągle mi brakuje. No i liczyłem na coś lepszego po tym czasie oczekiwania niż jedno i to samo.
    woronov
    woronov

Pisanie by woronov Sob Cze 15 2024, 00:10

kosur_kosur napisał:Ten czas poniżej 15 minut to sobie nie wiem skąd wzięli. Ciągle mi brakuje. No i liczyłem na coś lepszego po tym czasie oczekiwania niż jedno i to samo.

Też mam problem. Znalazłem film "jak to się robi"

RavR and kosur_kosur uważają, że to dobre!

woronov
    woronov

Pisanie by woronov Sob Cze 15 2024, 14:13

i jeszcze jeden

RavR and kosur_kosur uważają, że to dobre!

Paythos
    Paythos

Liczba postów : 718

Pisanie by Paythos Sob Cze 15 2024, 14:17

Ale ogólnie.. co to daje poza zbędną odznaką? Smile_confused
    woronov
    woronov

Pisanie by woronov Sob Cze 15 2024, 14:47

Paythos napisał:Ale ogólnie.. co to daje poza zbędną odznaką? Smile_confused

https://worldoftanks.eu/pl/news/general-news/pve-normandy-2024/

Nagrody
    Na każdym poziomie trudności na początku wydarzenia dostępna jest tylko jedna misja, a dodatkowe misje i nagrody będą aktywne od 13 czerwca. W puli nagród znajdują się:

Kredyty
    Obligacje
    Wolne PD
    Punkty przepustki bitewnej
    Style 2D i kamuflaże
    Wśród nagród są też dwa powalające, wielosezonowe style 2D i dwa fajne kamuflaże inspirowane wydarzeniami D-Day.

Sponsored content

Pisanie by Sponsored content

Obecny czas to Czw Lis 21 2024, 23:33