Wszystko o World Of Tanks

Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Niezależne Forum World Of Tanks

+10
woronov
MaciekRS1
Jerzoo108
czesio267
rogaty
kosur_kosur
RavR
Xard86
Wapniak57
Aeternus55
14 posters

Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE!

woronov
    woronov

Liczba postów : 1055

Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE! Empty Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE!

Pisanie by woronov Wto Cze 04 2024, 20:57

First topic message reminder :

Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE!

https://worldoftanks.eu/pl/news/general-news/pve-normandy-2024/

Dowódcy!

Od 6 czerwca do 4 lipca poznawajcie inspirowany historią tryb PvE Operacja Overlord i weźcie udział w słynnym lądowaniu w Normandii. Jest to scenariusz bojowy dla jednego gracza poświęcony 80. rocznicy D-Day, największej morskiej operacji desantowej w historii, który przeniesie Was w kluczowe momenty z 6 czerwca 1944 roku. Walczcie u boku postaci kontrolowanych przez SI z Sezonu XIV Przepustki bitewnej, przełamujcie Wał Atlantycki, osiągajcie cele, pokonujcie przeciwników i zdobywajcie cenne nagrody.

Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE! Dday_hub.660cab
    Paythos
    Paythos

Liczba postów : 718

Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE! Empty Re: Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE!

Pisanie by Paythos Sob Cze 15 2024, 14:50

Czyli takie sobie Smile-tongue

... ale jak już grać, to tylko przy muzie od Two Steps From Hell Smile_harp

OK, dla mnie za trudne, podarował. Kto zrobił wszystkie 3 misje, gratki. Smile_honoring

RavR and kosur_kosur uważają, że to dobre!

RavR
    RavR

Liczba postów : 98

Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE! Empty Re: Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE!

Pisanie by RavR Sob Cze 15 2024, 17:02

Tryb poza moim zasięgiem, czy to na łatwym czy na trudnym czas od tego na filmikach odbiega diametralnie. Tak jakbym w inną grę grał niż Ci co te filmy robili. Chore, gra ma sprawiać przyjemność a frustruje coraz bardziej. Siedzę kilka godzin i nie mogę zrobić tego, żart. Spróbuję jeszcze jutro jak browary wyparują Smile ale jak będzie tek jak dziś to mam ochotę "pizdnąć" tę grę znowu na kilka lat. Coś co ma sprawiać przyjemnśc irytuje tak, że się rzygać chce, chyba nie tak to powinno wyglądać.

kosur_kosur uważa, że to dobre!

woronov
    woronov

Pisanie by woronov Sob Cze 15 2024, 18:42

Próbowałem kilka razy. Zawsze brakuje czasu. Jeszcze dam sobie szanse ale fakt łatwo nie jest, trzeba mieć trochę szczęścia.

RavR
    RavR

Liczba postów : 98

Pisanie by RavR Sob Cze 15 2024, 19:25

W końcu zrobiłem wszystkie misje na najwyższym poziomie. Widocznie wcześniej było za mało piwa nie za dużo Very Happy
    Misja 15 minutowa zrobiona 2sek przed upływem czasu Smile Tak czy siak uważam, że troszkę przegięli z tym trybem.
    Powodzenia chłopaki, życzę Wam równie dużo szczęścia, bo tu od farta też sporo zależy, czasem wystarczy, że wybuchnie jakiś magazyn amunicyjny i już zyskujemy dodatkowy czas.

kosur_kosur

Liczba postów : 15

Pisanie by kosur_kosur Sob Cze 15 2024, 19:51

RavR napisał:Tak czy siak uważam, że troszkę przegięli z tym trybem.
    Troszkę to dość delikatne określenie Wink
    woronov
    woronov

Pisanie by woronov Sob Cze 15 2024, 23:42

Podobno mają ulatwić misje.

Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE! Nowy_o19
    woronov
    woronov

Pisanie by woronov Nie Cze 16 2024, 22:00

Udało mi się zejść do 16.30 ale to wciąż za mało Smile_confused

Swoją drogą jeżeli zmiana trudności przejścia tej samej "mapy" jest wszystkim co nam zaoferowali do skończenia misji, to trochę słabo się postarali
    kosur_kosur

Liczba postów : 15

Pisanie by kosur_kosur Pon Cze 17 2024, 19:31

W warunkach misji nadal jest czas poniżej 15 minut. To już wolę random i odbębnić 3 misje dzienne.
    woronov
    woronov

Pisanie by woronov Pon Cze 17 2024, 23:48

Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE! Nowy_o20
    woronov
    woronov

Pisanie by woronov Wto Cze 18 2024, 00:27

dziś udało się za pierwszym podejściem Smile
    czas: 15min i 58s 170788

Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE! Shot_211

Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE! Shot_210

Elgie

Liczba postów : 110

Pisanie by Elgie Wto Cze 18 2024, 08:44

Całe szczęście, że zrobiłem, gdy było to jeszcze wyzwaniem. 2 godziny prób i się udało zejść do 14:45, następne podejście do przejścia bez zginięcia (to już trwało jakieś 20min). Wczoraj wszedłem na szwagra konto i za pierwszym razem zrobiłem w 14:38, więc już wprawę mam Smile-izmena
    z jednej strony fajnie, że zmniejszyli wymagania i więcej osób zrobi, a z drugiej nie lepiej właśnie, jak nie wszystko jest dla każdego? było wyzwanie i się bardzo przyjemnie grało, żeby nie zrobić żadnego głupiego błędu po drodze
    Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE! Bez_na13

MaciekRS1

Liczba postów : 86

Pisanie by MaciekRS1 Wto Cze 18 2024, 23:32

Ja nawet nie próbowałem, wolę 2 bitwy premkami na luzie zagrać niż się spinać czy się wyrobię w czasie dla głupich 125 kredytów.

Xard86 uważa, że to dobre!

woronov
    woronov

Pisanie by woronov Sro Cze 19 2024, 00:35

mi bardziej chodzilo o kamuflaże
    kredyty to nie
    no i oczywiście z samej chęci zaliczenia

Elgie uważa, że to dobre!

Xard86
    Xard86

Liczba postów : 394

Pisanie by Xard86 Sro Cze 19 2024, 08:58

MaciekRS1 napisał:Ja nawet nie próbowałem, wolę 2 bitwy premkami na luzie zagrać niż się spinać czy się wyrobię w czasie dla głupich 125 kredytów.

Przy tych dwóch bitwach do tego jest jakieś 10-20% szans że przynajmniej jedna będzie ciekawa - przy Overlordzie takich nadziei nie ma w ogóle. Zagrać raz jest ok, ale na dłuższą metę to dłubiąc w nosie widywałem ciekawsze rzeczy.
    plzNO

Liczba postów : 11

Pisanie by plzNO Czw Cze 20 2024, 09:50

Muszę napisać, że jest to jeden z bardziej guwnianych eventów od WG.
    Prawie zmarłem z nudów jak to pierwszy raz przechodziłem.
    Nawet mi się nie chce próbować przejść bez zniszczenia ni jednego pojazdu.

Jerzoo108 and MaciekRS1 uważają, że to dobre!

Ivan_Rukov

Liczba postów : 22

Operacja Overlord – szturmuj plaże Normandii w nowym trybie PvE! Empty Oby więcej takich wydarzeń

Pisanie by Ivan_Rukov Pon Lip 15 2024, 23:13

Super sprawa ten tryb, oby więcej takich - opartych na historycznych wydarzeniach i z normalnymi nagrodami, a nie jakimiś naklejkami.

Tylko ta misja na czas to lipa, na poziomie trudniejszym za Chiny Ludowe nie mogłem się wyrobić w czasie, zawsze mi brakowało 2-3 minut Smile_child
    Ivan_Rukov

Pisanie by Ivan_Rukov Wto Lip 16 2024, 01:06

TaihoSan napisał:
    Ivan_Rukov napisał:Super sprawa ten tryb, oby więcej takich - opartych na historycznych wydarzeniach i z normalnymi nagrodami, a nie jakimiś naklejkami.

Tylko ta misja na czas to lipa, na poziomie trudniejszym za Chiny Ludowe nie mogłem się wyrobić w czasie, zawsze mi brakowało 2-3 minut Smile_child

Bo tam chodziło o szczęście w wysadzaniu a nie o umiejętności. Dodatkowo jak grałem to na samym końcu bitwy moje boty grupowały się w jedną kupę, stały w miejscu i nie brały udziału w walce. Jebać takie gówno.

No właśnie chyba też potrzeba ździebka umiejętności, których mi brakuje. Im starszy się robię, tym mniej wyzwań szukam w grach, wolę, żeby była fajna fabuła i radość z rozwałki, a do tego sensowne nagrody. Wolałbym taki poziom trudności, żebym przeszedł misję z palcem w bucie. Gra ma mnie relaksować. A wyzwania mam w pracy.
    Jerzoo108
    Jerzoo108

Liczba postów : 241

Pisanie by Jerzoo108 Wto Lip 16 2024, 09:32

Ivan_Rukov napisał:[ciach] Wolałbym taki poziom trudności, żebym przeszedł misję z palcem w bucie. Gra ma mnie relaksować.[ciach]

Żeby nie było, ja nie mam Tobie za złe, że szukasz relaksu po "wyzwaniach w pracy" (jakiekolwiek by one nie były) w WoT. Po prostu uważam, że są do tego lepsze gry niż kompetytywna rozgrywka PVP.

Dla takich jak ty graczy stworzono gry single player. Tam się relaksujesz na poziomie jaki sobie wymyślisz.
    WoT to gra PVP i wymaga kompetencji. Te eventy zrobili dla pojedynczego gracza po tym, jak sobie ludzie nie radzili na Berlinie, gdzie boty spuszczały im manto aż furczało. Ostatnie Mirny też pokazało, jak niskie są umiejętności grajków.

Co więcej, skoro narzekasz na wiek, to całkiem prawdopodobne, że zaczynałeś przygody z grami w czasach, gdy nie prowadziły za rączkę, żyć było mało, a każdą skuchę karały bezpardonowo. Do tego nie było neta i trzeba było wszystko (włącznie z interfejsem) rozgryzać samemu. Dlatego takim skarbem były recenzje w Top Secret czy poradniki w Gamblerze. Sam się starzeję i np. nie gram w platformówki, sulsy i inne tego typu gry, gdzie refleks jest ważniejszy niż wszystko inne. Ostatnio mnie naszło na powtórzenie przygód Kyle'a Katarna i poległem na pierwszym poziomie. Po prostu nie nadążałem za tempem akcji i mnie Szturmowcy kosili. Jednakowoż do dziś pamiętam, że przeszedłem wszystkie części na najwyższych poziomach trudności... SKS...

PS
    Ten event od razu przeszedłem na wyższym poziomie trudności. Po prawdzie przy drugim podejściu, bo za pierwszym razem nie zwracałem uwagi na bombardowania Niemców i nie opuszczałem czerwonych kółek na czas. Smile_trollface-3

MaciekRS1 mówi spadówa!

Ivan_Rukov

Pisanie by Ivan_Rukov Wto Lip 16 2024, 20:56

Jerzoo108 napisał:
    Ivan_Rukov napisał:[ciach] Wolałbym taki poziom trudności, żebym przeszedł misję z palcem w bucie. Gra ma mnie relaksować.[ciach]

Żeby nie było, ja nie mam Tobie za złe, że szukasz relaksu po "wyzwaniach w pracy" (jakiekolwiek by one nie były) w WoT. Po prostu uważam, że są do tego lepsze gry niż kompetytywna rozgrywka PVP.

Dla takich jak ty graczy stworzono gry single player. Tam się relaksujesz na poziomie jaki sobie wymyślisz.
    WoT to gra PVP i wymaga kompetencji. Te eventy zrobili dla pojedynczego gracza po tym, jak sobie ludzie nie radzili na Berlinie, gdzie boty spuszczały im manto aż furczało. Ostatnie Mirny też pokazało, jak niskie są umiejętności grajków.

Co więcej, skoro narzekasz na wiek, to całkiem prawdopodobne, że zaczynałeś przygody z grami w czasach, gdy nie prowadziły za rączkę, żyć było mało, a każdą skuchę karały bezpardonowo. Do tego nie było neta i trzeba było wszystko (włącznie z interfejsem) rozgryzać samemu. Dlatego takim skarbem były recenzje w Top Secret czy poradniki w Gamblerze. Sam się starzeję i np. nie gram w platformówki, sulsy i inne tego typu gry, gdzie refleks jest ważniejszy niż wszystko inne. Ostatnio mnie naszło na powtórzenie przygód Kyle'a Katarna i poległem na pierwszym poziomie. Po prostu nie nadążałem za tempem akcji i mnie Szturmowcy kosili. Jednakowoż do dziś pamiętam, że przeszedłem wszystkie części na najwyższych poziomach trudności... SKS...

PS
    Ten event od razu przeszedłem na wyższym poziomie trudności. Po prawdzie przy drugim podejściu, bo za pierwszym razem nie zwracałem uwagi na bombardowania Niemców i nie opuszczałem czerwonych kółek na czas. Smile_trollface-3

Samą prawdę prawisz Smile

W dawnych czasach ciąłem ostro w Unreal Tournament i Quake 2 na multi (a single'a znałem prawie na pamięć) i byłem całkiem - całkiem dobry w te klocki. No i wymiatałem w Mortal Kombat 1 i 2. Ale to już prehistoria, obecnie jestem na innym etapie życia i nie mogę sobie pozwolić na granie w gierki dzień w dzień po 4-5 godzin, żeby szlifować formę. Satysfakcjonująca choć absorbująca praca, rodzina, obowiązki domowe i sporo innych zainteresowań oprócz grania robi swoje. Gry dalej bardzo lubię, ale one mnie już tak bardzo nie lubią Wink Refleks już nie ten i tyle, nie ma się co oszukiwać. A i czasu nie mam na tyle, żeby wkuwać na pamięć weakspoty i czasy przeładowywania rozmaitych czołgów, tak że ten tego... SKS pełną gębą. Gram jak gram i dobrze mi z tym. Nie narzekam na tryb PVP, ale jak już zrobili tryb singleplayer, to mogli dać i poziom trudności "pomidor" dla pomidorów. Ja bym sobie na nim pograł dla samej fabuły, żeby rozegrać i przeżyć historię (mi się podobała, mówię szczerze), a nie żeby się szarpać z botami. Ja rozumiem, że są gracze, którzy się nudzą w grach łatwiejszych niż Dark Souls, ale to nie ja. Mnie właśnie tłukły te boty na Mirnym Smile A Berlin jakoś przegapiłem zupełnie, ale po Twoim opisie nie żałuję. Żałuję natomiast, że czasowo nie dam rady wbić wszystkich trzech tanków z Przepustki Bitewnej, bo są naprawdę fajne.

Przypomniałeś mi jak latałem do kiosku po Secret Service i Top Secret (i Magię i Miecz) - dzięki Smile To były fajne czasy.

Jerzoo108, plzNO and woronov uważają, że to dobre!

plzNO

Liczba postów : 11

Pisanie by plzNO Pią Lip 19 2024, 15:02

Ivan_Rukov napisał:

W dawnych czasach ciąłem ostro w Unreal Tournament

Kierowniku jaki nick?

Sponsored content

Pisanie by Sponsored content

Obecny czas to Pią Lis 22 2024, 06:30