Wszystko o World Of Tanks

Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Niezależne Forum World Of Tanks

+5
Paythos
czesio267
Wapniak57
Jerzoo108
Aeternus55
9 posters

Inne gry

Aeternus55
    Aeternus55
    Admin

Liczba postów : 389

Inne  gry  - Page 2 Empty Inne gry

Pisanie by Aeternus55 Czw Lut 15 2024, 13:00

First topic message reminder :

Dziś  sojusz w ktrym grałem w grze Travian wygrał cały serwer 
    Inne  gry  - Page 2 Obraz_21 
    Pkonaliśmy wszystkich innych i wybudowaliśmy tzw  "Cud świata"
    Inne  gry  - Page 2 Obraz_22 

Cały serwer grałem nacją Galijską  jako gracz deffensywny 
    Moja pozycja wojskowa na serwerze 
    Inne  gry  - Page 2 Obraz_23
    Wyprudkowałęm 271 tys piechoty ( falanga galijska) i 31 tys jazdy 
    74-e miejsce  na serwerze pod względem ludności i 120  pod względem obrony
    Paythos
    Paythos

Liczba postów : 693

Inne  gry  - Page 2 Empty Re: Inne gry

Pisanie by Paythos Czw Mar 21 2024, 19:00

Stety czy niestety... to nie działa w Sacred 2 Smile_deer
    Efektem jest czarny obraz...

Paythos
    Paythos

Pisanie by Paythos Sob Mar 23 2024, 12:06

Przynajmniej... w Sacred 1 robisz prtscr, odpalasz painta, wklej, zapisz, tadam
    Inne  gry  - Page 2 Sacred1
    Inne  gry  - Page 2 Sacred1a
    Inne  gry  - Page 2 Sacred1b

Właśnie dotarło do mnie... że nie gram już w S1 tak długo, że prawie zapomniałem ozohozi Smile_ohmy
    Jerzoo108
    Jerzoo108

Liczba postów : 238

Pisanie by Jerzoo108 Nie Mar 24 2024, 13:17

Hm... Polecę klasykiem: "U mnie działa..." Razz
    Inne  gry  - Page 2 V7OO4Xg

Zwróć uwagę, że specjalnie uciąłem dół jak używałem "maficznego" skrótu windy.
    Paythos
    Paythos

Pisanie by Paythos Nie Mar 24 2024, 14:09

Nie wiem, u mnie jakoś to nie bangla, a mało tego, jak nacisnę S, to postać mi idzie Smile_veryhappy
    Jerzoo108
    Jerzoo108

Pisanie by Jerzoo108 Nie Mar 24 2024, 15:40

Dziwne, ja robię to w takiej kolejności: WINDOWS, SHIFT (postać używa bloku) i dopiero S.
    Ale prędzej popsułeś komputer. Smile_trollface-3
    Paythos
    Paythos

Pisanie by Paythos Nie Mar 24 2024, 15:55

A jakiego masz wina? U mnie Win 7 64... i nie, nie działa u mnie Smile_glasses
    A zapisuje ci gdzie obrazki? W folderze Ascaron itd?

Uj wi... ale może to zależy czy DirectX czy open GL działa w tle? Smile-hiding
    Jerzoo108
    Jerzoo108

Pisanie by Jerzoo108 Nie Mar 24 2024, 16:50

Okna w wersji 10 ofc 64 bity.
    Kombinacja WIN+SHIFT+S wrzuca obrazek do pamięci...
    Otwórz MS-Painta i pacnij w Ctrl+V? Albo na imgurze, albo komunikatorze, Disco...

PrtScn używam tylko jak mam w grze zablokowane klawisze systemowe. I to już zależy od gry gdzie wrzuci obrazek i zazwyczaj masz komunikat, gdzie się zapisał obrazek. Ale z tym to różnie bywa.
    Paythos
    Paythos

Pisanie by Paythos Nie Mar 24 2024, 18:50

Wciąż nic... A tam, nie jest to coś co mi potrzebne do grania :3

Swoją drogą, ciekawe, ile razy będziesz tworzył tego Inkwizytora, bo źle dobrałeś perki Smile_blinky
    Dobrze, że jest wbudowany czit w grę, wspólna skrzynia... możesz stworzyć postacie-nosiciele zestawów i przerzucać pomiędzy nimi zbroje, broń itp.
    A, i warto nabyć wierzchowca, nim w końcu dostaniesz specjalnego... zawsze to szybciej się przemieszczasz Smile-playing
    Inne  gry  - Page 2 Big-0089
    Tak, to jest już nasta Driada... builda znalazłem idealnego a poprzednie driady zebrały sporo zestawów zbroi czy broni Smile_justwait
    Jerzoo108
    Jerzoo108

Pisanie by Jerzoo108 Pon Mar 25 2024, 08:27

Źle? E tam. Dopiero dwa mam...
    Poza tym gubię się w interfejsie chwilę mi zeszło zanim ogarnąłem, że mogę mieć 4 bronie/czary.
    Miał być nekro-wojownik, ale z ciekawości... przyzwałem demona i mnie zabijał raz za razem... I nie chciał sobie pójść w cholerę.
    woronov
    woronov

Liczba postów : 1023

Pisanie by woronov Sro Maj 15 2024, 20:54

Ktoś może grał w Manor Lords?
    Dziś gdzieś przeczytałem i wygląda to ciekawie.

https://store.steampowered.com/app/1363080/Manor_Lords/

Rozkoszniaczek
    Rozkoszniaczek

Liczba postów : 237

Pisanie by Rozkoszniaczek Czw Maj 16 2024, 05:39

Aeternus55 napisał:Dziś  sojusz w ktrym grałem w grze Travian wygrał cały serwer 
    Inne  gry  - Page 2 Obraz_21 
    Pkonaliśmy wszystkich innych i wybudowaliśmy tzw  "Cud świata"
    Inne  gry  - Page 2 Obraz_22 

Cały serwer grałem nacją Galijską  jako gracz deffensywny 
    Moja pozycja wojskowa na serwerze 
    Inne  gry  - Page 2 Obraz_23
    Wyprudkowałęm 271 tys piechoty ( falanga galijska) i 31 tys jazdy 
    74-e miejsce  na serwerze pod względem ludności i 120  pod względem obrony

Ja swego czasu grałem w Plemiona i Kings Age. Oby nigdy więcej, bo w dzisiejszych czasach wstawanie kilka razy w nocy, by wysłać wojsko do zajęcia jakiejś wioski, to zdecydowanie nie dla mnie.

Z giereczek wartych uwagi dla fanów STALKERA polecał Metro, ale zapewne o tej serii słyszeliście już nie raz. Smile
    Paythos
    Paythos

Pisanie by Paythos Sob Cze 08 2024, 12:00

https://gamefinity.pl/produkt/titan-quest-ii-pc
    Kusi... tylko pytanie, czy to nadal pełna gra czy kupisz pudełko... z kluczem Smile-tongue

Pancerniak666
    Pancerniak666

Liczba postów : 318

Pisanie by Pancerniak666 Sob Cze 08 2024, 22:40

Inne gry do których czasami jeszcze wracam? Hearts of Iron 3 oraz American Conquest, czasem tez Heroes 3 i Jagget Alliance 2 ale tu odkąd nie mam XP to mi wywala Sad
    woronov
    woronov

Pisanie by woronov Sob Cze 08 2024, 23:33

Ostatnio gram czasami w Crusaiders Kings 3. Kiedyś grałem więcej. Dobra gra.
    Lepsza nawet jest Europa Universalis IV. Gdyby połączyć te gry to byłoby super
    Jerzoo108
    Jerzoo108

Pisanie by Jerzoo108 Nie Cze 09 2024, 13:17

@Woronov
    Możesz rozwinąć? Bo wiesz ja myślę, że Doom jest lepszy od Quake. Jakby je połączyć... Smile_trollface-3
    woronov
    woronov

Pisanie by woronov Nie Cze 09 2024, 16:41

Jerzoo108 napisał:@Woronov
    Możesz rozwinąć? Bo wiesz ja myślę, że Doom jest lepszy od Quake. Jakby je połączyć... Smile_trollface-3

Smile_trollface-3
    Głównie chodzi mi o ekonomie i cały system handlowy z EU IV. Jest lepiej rozwinięty i rozbudowany.
    Xard86
    Xard86

Liczba postów : 379

Pisanie by Xard86 Pon Cze 10 2024, 08:59

woronov napisał:Ktoś może grał w Manor Lords?
    Dziś gdzieś przeczytałem i wygląda to ciekawie.

https://store.steampowered.com/app/1363080/Manor_Lords/

Odkopuje - ja pograłem trochę ( jest w GamePassie ) i całkiem ciekawa gra, taka relaksująca w trybie gdzie tylko chodzi o rozwój wioski, choć w pewnym momencie trochę to nużące i powtarzalne się robi ( przynajmniej w wersji z okolic premiery - obecnie już ze dwa spore patche weszły więc może być inaczej ). Na pewno gigantyczny podziw budzi to że ta gra w większości została zrobiona przez jedną osobę...

Ja natomiast ostatnio trochę przebudowałem PC'ta i miałem problem z ustawieniem pamięci RAM ( na profilach XMP / EXPO nawet w WoT miałem restarty, trzeba było popracować nad opóźnieniami ), jak już wyrzeźbiłem coś sensownego co przeszło testy obciążeniowe to gierkę odpalałem - żeby już więcej z bitew nie wypadać wybrałem sobie Mafię 3 ( nieidealna do obciążania, ale ile można CP i Wiedźmina katować ). Wcześniej podchodziłem do niej, ale na bardzo wczesnym etapie się odbiłem, teraz dałem jej trochę dłużej szansę i jest nieźle. Czuć i widać że nie jest to świeża gra, ale na razie zdobyła moją uwagę, chociaż wszedłem już w etap zdobywania kolejnych dzielnic który jest podobno powtarzalny i nudny. Ale na razie na plus - klimat inny niż w 1 i 2, tamten bardziej do mnie przemawiał, ale tutaj jest też dobrze. No i ta muzyka Wink

woronov uważa, że to dobre!

Jerzoo108
    Jerzoo108

Pisanie by Jerzoo108 Pon Cze 10 2024, 15:27

@Xard
    Ja się od pierwszej Mafii odbiłem wieki temu. Głównie przez fakt, że mordowała mojego kompa i w trakcie jazdy miałem ścinki, które kończyły się kraksą...
    Po latach zapodałem sobie drugie podejście i... nie mogłem znieść tego drewna.

Z tego typu gierek a'la GTA czy Mafia właśnie to jestem fanem Saints Row. Pastisz pełną gębą, jaja jak berety i do tego spluwy, bryki, napady, gangi i zapadający w pamięć tak pomagierzy jak i niemilcy. A później kosmici i superszmoce...

Lato idzie, będziem oklepywać republikańskie ścierwa w SW:TOR. Jak ktoś lubi klimaty SW, to polecam. Oczywiście zachęcam do gry po stronie Imperium. Głownie przez fakt, że imeprialiści mają zdecydowanie lepsze misje fabularne dla klas postaci... (Imperial Agent ma najlepszą historię) no i kto by nie chciał być złolem raz na jakiś czas? Smile_trollface-3
    Xard86
    Xard86

Liczba postów : 379

Pisanie by Xard86 Wto Cze 11 2024, 08:54

Jerzoo108 napisał:@Xard
    Ja się od pierwszej Mafii odbiłem wieki temu. Głównie przez fakt, że mordowała mojego kompa i w trakcie jazdy miałem ścinki, które kończyły się kraksą...
    Po latach zapodałem sobie drugie podejście i... nie mogłem znieść tego drewna.

Oj to żałuj bo to jedna z lepszych gier w historii Wink Do dziś pamiętam jak kolega podrzucił mi ten tytuł... bodajże na 3 płytkach CD-R, wszystko w gustownej białej kopertce z foliowym okienkiem i eleganckim napisem wykonanym czarnym markerem "Mafia CD 1" itd Wink Ta gra wtedy to było coś wyjątkowego - dorosła, poważna historia, grafika na tamte czasy była świetna, klimat... dresiarskie GTA3 z niemym bohaterem kontra Tommy Angelo w gustownym garniturze Wink Obok Gothica to chyba moja ulubiona gra z tych wczesnych lat 2000. I akurat Mafia miała szczęście że dostała przyzwoitego remake'a który w swojej formie jest jak najbardziej zjadliwy, choć mam wrażenie że po tylu latach i wielu poważnych grach dla dorosłych, nawet ta historia nie będzie już taka wyjątkowa.

A akurat Saints Row nigdy nie polubiłem - zbyt zakręcone jak dla mnie - zdecydowanie wole GTA, wszystkie od czasu Vice City uwielbiam i spędzałem w nich mnóstwo czasu. Podobają mi się światy które tworzy Rockstar, historie, postacie, odniesienia, sarkazm i ironię... choć z tym ostatnim boje się trochę o GTAVI - w dzisiejszym świecie trzeba mieć sporo odwagi żeby śmiać się ze wszystkich, z tych którzy na to zasługują i tych którzy może nie zasługują, od lewa do prawa... i z tych pośrodku też.
    Jerzoo108
    Jerzoo108

Pisanie by Jerzoo108 Sro Cze 12 2024, 12:18

@Xard
    Widzisz ja jestem bardziej fanem RPGów i strategii... Dlatego nie ubolewam nad faktem, że mnie Mafia ominęła. W tamtych czasach nie miałem możliwości zmiany kompa na lepszy. Tyle.
    Co do GTA, to mnie się podobały te części z widokiem z lotu ptaka. Vice City jeszcze. San Andreas... nie wiem czy skończyłem. W czwórkę pograłem tak jak w Mafię (za słaby komp, muliło niemiłosiernie). Piątka... no właśnie. Piąteczka spierdzieliła mi sejwa i gra mi się wykrzaczała w momencie gdy zmieniałem region, w którym była postać gdy się gra zapisała. Więc nigdy nie skończyłem, bo nie chciało mi się od nowa lecieć tych wszystkich misji. Na kolejną część nie czekam. Wisi mi czy będzie czy nie i w jakiej formie.
    Tymczasem z SR miałem tak, że jak skończyłem to zaczynałem od nowa. Nie wiem, trafiał do mnie ten pastisz. Smile_trollface-3
    Niestety najnowsza część pogrzebała moje nadzieje i poleciała z dysku gdzieś po godzinie. Za to czwórka z superszmocami to był niezły pomysł na to jak zakończyć tę serię i przy okazji zrobić wszystkim psikusa. Świetnie się bawiłem skacząc na dystanse "supermeńskie".

Tymczasem mamy święto dem na Stimie... Trochę szkoda, że gros tytułów jest na jedno kopyto, ale znalazłem kilka ciekawych pozycji:
    1. ASKA - surwiwal w klimatach wikińskich... wiem, wiem, było już... ale całkiem fajnie zrobione jest budowanie. Na pewno będę śledził, bo w demku bawiłem się świetnie... i znacznie lepiej niż w Valheimie.
    2. Wardens of Chaos - duchowy spadkobierca serii Might & Magic (a w szczególności części 6-8 ). Jak ktoś lubił w/w serię to polecam. Ja bawiłem się świetnie.
    3. Neongarten - budowanie wertykalnego miasta z losowych segmentów. W zasadzie gierka logiczna, jak ktoś szuka odprężenia i chce potrenować mózg - będzie jak znalazł. Do tego całkiem spoko muza (ambient? czy coś, nie wiem nie znam się  Smile_trollface-3 ).
    4. Swordhaven - RPG z widokiem izometrycznym. Lubię ten gatunek, więc gra ma u mnie spore szanse. Jak ktoś się z tą grą pomaca - niech da znać jak wyszła gadka z chłopem przy wejściu do wioski.  Smile_trollface-3
    5. Vetereum - taktyczna turówka w klimacie a'la Konkwista + magia. Całkiem fajne, sporo ciekawych rozwiązań warstwy taktycznej. Plus RPG-owy rozwój poszczególnych jednostek.
    6. Zephon - strategia 4X w postapokaliptycznym świecie, gdzie magia (?) spotyka cyberpunk. Sporo walk jak na taką strategię - od początku masa różnych wynaturzeń kręci się po okolicy i prosi się o kuku. Ciekawie rozwiązany rozwój miasta - najpierw trzeba zająć heks, żeby móc z niego korzystać i na każdym heksie można postawić dwa budynki. Do tego drzewko rozwoju pozwala ulepszać posiadane jednostki - np. milicji daje granaty, pojazdom celność. Czekam na pełną wersję, bo zapowiada się naprawdę ciekawie.
    7. Dustland Delivery - pixelartu nie cierpię, ale ta gierka przywodzi mi na myśl stareńką grę... co sprawia, że jestem w stanie znieść te piksele. Ciężarówka, pustynia, osady i towary do przerzucenia z punktu A do B. Kto grał w starą, starą, naprawdę starą grę "Kupiec", ten poczuje się prawie jak w domu. Dla relaksu, czemu nie. Przy okazji - zatrzymajcie się, żeby podziwiać wschód Słońca.
    8. Silence of Siren - coś a'la Hirołsy... w klimatach SF. Zjadliwe. Kolorowe aż do bólu ocząt. W przerwach między jednym poniedziałkiem a drugim, można popykać.  Smile-playing

Mam jeszcze na liście ponad 20 pozycji do sprawdzenia, więc możliwe, że wrócę dopisać coś jeszcze.

Xard86 uważa, że to dobre!

Sponsored content

Pisanie by Sponsored content

Obecny czas to Sro Lis 13 2024, 08:07