by Xard86 Pią Lut 23, 2024 11:33 am
Il__Pistolero napisał:Jeżeli macie w garażach KPz z Warsztatu , a jeszcze go nie próbowaliście to polecam, IMO Chieftain może mu gąsienice pucować
Miałem napisać: "co Ty pie....gadasz", ale zerknąłem na tanks.gg i tomato.gg
Porównując oba czołgi to Chief'owi po nerfie zostały dwie przewagi - wieża i 10 stopni depresji. Reszta jest porównywalna lub jak DPM i czas celowania wyraźnie na korzyść Kpz. Ale w statystykach samych graczy widać ile znaczy gra hulldown - Chief ma 55,4% WR, a Kpz 51,5%. I tutaj można by dyskutować, że ten drugi był dostępny dla każdego, a na Chiefa trzeba było sobie zasłużyć... ale patrząc na różnicę WR między graczem a czołgiem, Kpz średnio robi swój WR na graczach 54%, a Chief na graczach 55,24 ( czyli Kpz obniża, a Chief leciutko podbija ). Dlatego raczej ogólnie bym się nie zgodził na tak ostrą ocenę Chiefa, choć różnica jest na tyle nieduża, że rozumiem że Tobie może bardziej pasować Kpz.
Tak czy inaczej - sprawdzę ponownie sobie ten czołg dziś, Chiefa nie mam do porównania także nie wyrobię sobie w pełni zdania na własnym doświadczeniu.
I tak na marginesie - z takiej dyskusji na forum która powstała praktycznie z niczego przerzucę osprzęt na Kpz, jak nie mam zestawów demontażowych to zapłacę za to 30 albo 40 golda, zagram czymś co zeżre mi kredyty... ale oficjalne forum do niczego się im nie przydawało... jazda na discorda.