Jak to mówią tradycja musi trwać więc zakładam stosowny temat
+14
Xard86
Metafan
Glint
TaihoSan
Pancerniak666
Hieronim_Berbelek
Jerzoo108
Elgie
Aeternus55
Millennium_Falcon_
woronov
straszny_cienias
Ziewnik
czesio267
18 posters
Noob team po raz enty
czesio267- Liczba postów : 174
- Post n°1
Noob team po raz enty
First topic message reminder :
Aeternus55, SirBushman and woronov uważają, że to dobre!
Aeternus55- Admin
- Liczba postów : 386
- Post n°81
Re: Noob team po raz enty
@Xard86 Ja jestem trochę starej daty i w żadnych grach z modów nie korzystam
Wiem że legalne przynajmniej część . Jedyne z czego korzystałem to w Travianie z możliwośći wysyłania wielu ataków lub fejków w jednej sek. choć w zasadzie nie był to mod a po prostu kiedyś była taka mozliwość gdy korzystało się FireFoxa Obecnie jest już w tej przeglądrce niedostępne ale Travian wprowadził taką mozliwość za golda
Wiem że legalne przynajmniej część . Jedyne z czego korzystałem to w Travianie z możliwośći wysyłania wielu ataków lub fejków w jednej sek. choć w zasadzie nie był to mod a po prostu kiedyś była taka mozliwość gdy korzystało się FireFoxa Obecnie jest już w tej przeglądrce niedostępne ale Travian wprowadził taką mozliwość za golda
woronov- Liczba postów : 988
- Post n°82
zegarek w garażu to najbardziej pomocny mod
gdyby nie on, to nigdy bym nie kończył gry
gdyby nie on, to nigdy bym nie kończył gry
TaihoSan uważa, że to dobre!
Aeternus55- Admin
- Post n°83
Bitwa na Malinowce pięciu idiotów się utopiło 3 od nas dwóch od niemilców
TaihoSan uważa, że to dobre!
Paythos- Liczba postów : 671
- Post n°84
Postawić zegar bliżej, na widoku... profit
TaihoSan- Liczba postów : 315
- Post n°85
Aeternus55 napisał:Bitwa na Malinowce pięciu idiotów się utopiło 3 od nas dwóch od niemilców
Bitwa z czwartku na Murowance, Rino od razu się utopił a ST-I zamiast pomóc nam dobijać okrążonego wroga to zdobywał bazę. Bitwę przegraliśmy.
Pancerniak666- Liczba postów : 309
- Post n°86
Jakoś dobiję do końca, ale co raz gorzej:
woronov- Liczba postów : 988
- Post n°87
U mnie dziś to samo.
Jerzoo108- Liczba postów : 233
- Post n°88
Siedział sobie koleś w UDESIE ósemce... całą bitwę w jednym krzaczku. Oczywiście musi był to krzaczek, z którego "naszczelał" jakiś kolega/jutuber/strumykowiec kosmiczną ilość damaszku - ergo nie było lepszego miejsca na mapie. Oczywiście losowanie było na szósteczki, ja w mojej Zupa Szafce nastrzelałem więcej z pozycji spotera... Jak niemilcy kapowali nawet nie drgnął.
Dlaczego, zapytacie, tak zagrał? Otóż dlatego:
A taki miałem fajny urlop. To nie, kuźwa, zachciało mi się wracać do tanków... Nie dość, że zaś zardzewiałem, to jeszcze takie dzbany mi do drużyny losuje...
Sprzed chwili... z serii "Jaka piękna katastrofa":
Grunt, że prawie trzecia marka.
Dlaczego, zapytacie, tak zagrał? Otóż dlatego:
- Spoiler:
A taki miałem fajny urlop. To nie, kuźwa, zachciało mi się wracać do tanków... Nie dość, że zaś zardzewiałem, to jeszcze takie dzbany mi do drużyny losuje...
Sprzed chwili... z serii "Jaka piękna katastrofa":
- Spoiler:
Grunt, że prawie trzecia marka.
Aeternus55- Admin
- Post n°89
Millennium_Falcon_- Liczba postów : 59
- Post n°90
Po pierwsze - próbka 4 bitew, to ŻADEN przykład. Na wyniki patrzy się w dłużej perspektywie i dużo większej ilości bitew. Nie darmo przyjmuje się tzw. recent, czyli miesiąc/1000 bitew. Wtedy już jest o czym dyskutować. Pamiętaj, że nawet ci najlepsi nie wygrywają wszystkiego, bo ileś bitew zawalą sami, a jeszcze więcej zawalą im inni. Jednak najczęściej robią w bitwach swoje i wyniki mają. Ty na SU-130PM masz średnią uszkodzeń 944 dmg po prawie 2 tysiącach bitew. Zatem WR 45% nie dziwi. Zacznij robić średnio około 2000 dmg i zobaczysz, że szybko podskoczy Ci procent zwycięstw. Jak to robić? Wstawiaj powtórki każdej bitwy na tym czołgu. Ktoś zawsze podpowie Ci co zrobiłeś dobrze, a co mogłeś zrobić lepiej. Tylko wtedy zaczniesz poprawiać własną grę.
- Post n°91
@Aeternus55
Gdzie ty spotkałeś tyle botów? Daj powtórkę, chcę zobaczyć na własne oczy jak ośmiu typa z kapa nie zjechało.
Dobra rada od Sokoła. Dorzucę od siebie podpowiedź, że Skill ma od pyty filmików jak gra tym wynalazkiem (Leśny Duch to ten sam wynalazek w fajansowych szatkach). Zawsze coś podpatrzysz.
Swoją drogą nie głupie byłoby podpatrzenie jak gra niemieckim Skorpionem - oba wynalazki są na tyle do siebie podobne, że styl gry będzie niemal identyczny.
PS
Nie lepiej sortować wyniki po damaszku albo expie? Szybciej się ogarnia co, kto itd.
Gdzie ty spotkałeś tyle botów? Daj powtórkę, chcę zobaczyć na własne oczy jak ośmiu typa z kapa nie zjechało.
Dobra rada od Sokoła. Dorzucę od siebie podpowiedź, że Skill ma od pyty filmików jak gra tym wynalazkiem (Leśny Duch to ten sam wynalazek w fajansowych szatkach). Zawsze coś podpatrzysz.
Swoją drogą nie głupie byłoby podpatrzenie jak gra niemieckim Skorpionem - oba wynalazki są na tyle do siebie podobne, że styl gry będzie niemal identyczny.
PS
Nie lepiej sortować wyniki po damaszku albo expie? Szybciej się ogarnia co, kto itd.
Aeternus55- Admin
- Post n°92
Nie pisałem że oni nie zjechali z capa , tylko to że nic kompletnie nie robili w grze
Wręcz tylko jechali na odstrzał. Co do powtórki niestety bardzo rzadko nagrywam cokolwiek .
Wręcz tylko jechali na odstrzał. Co do powtórki niestety bardzo rzadko nagrywam cokolwiek .
- Post n°93
Aeternus55 napisał:[ciach] Co do powtórki niestety bardzo rzadko nagrywam cokolwiek .
Co do znikajcych pocisków to nogdy nie pisałem że mi się cos takiego trafia . Jeśli nie trafiam to jest kilka przyczyn a najczęstszy błąd to strzelanie do niemilca zaraz po jego wykryciu . Wtedy braki skupienia robi swoje druga rzecz to odległość i też czy pojazd przeciwnika jest w ruchu (strzelam z wyprzedzeniem wtedy ale niestety nie każdy strzał bywa celny ) Ja wiem że popełniam sporo błędów i staram się ich unikać (nie zawsze to wchodzi ) Ale dziś generalnie chodziło mi o to że inni nie to że nie popełniają błędów tylko kompletnie nic nie robią w bitwieStąd brak poprawy. Jednym ze sposobów na poprawę swojej gry jest oglądanie własnych powtórek. Zwykle znika wówczas cała ta mistyczna otoczka spod hasła "wajcha Iwana". Znikające pociski też da się wyjaśnić w ten sposób. Pewnie, gra nie jest idealna, ale w 9 przypadkach na 10 wsio działa jak powinno.
- Post n°94
Wait... wy oglądacie powtórki w celu uczenia sie?...
ja tam gram do skutku, albo wygram... albo jestem za mało pijany
ja tam gram do skutku, albo wygram... albo jestem za mało pijany
Aeternus55 uważa, że to dobre!
- Post n°95
Heheszki, heheszkami, ale faktem jest, że powtórki to dobra rzecz jest.
Pozwalają nie tylko podpatrzeć jak ktoś gra i gdzie popełnia błędy. Nie tylko wyjaśniają cuda-wianki i są znakomitym lekarstwem na wszelkie wydajemisie... Przede wszystkim mogą służyć jako dowód w sprawie - ja tam się nie pitolę w tańcu i za każdym razem leci powtóreczka do supportu z topielcami, przeszkadzaczami i innymi tego typu deklami.
Żeby daleko nie szukać... Jakiś czas temu znajomek (pozdrawiam!) stwierdził, że pociski znikajo. Wziąłem na warsztat powtóreczkę, modzik na wolną kamereczkę i cyk... magia zniknęła jak ręką odjął. Okazało się bowiem, że wszystkie pociski lądowały PRZED celem i wcale nie znikały w niebycie. Czego nie można było zobaczyć z perspektywy gracza - raz, że cel był daleko (ponad 450m) a dwa, że po drodze było od cholery krzaczków.
Wracając do oglądania własnych powtórek - sporo można się z nich nauczyć. Nie mówię, żeby od razu oglądać wszystkie. Wystarczą te z epickim wynikiem... albo sromotnym łupniem. Da się wtedy zobaczyć jakie się popełniło błędy (ewentualnie jak koncertowo spartolili niemilcy). Czasami da się znaleźć nowy przestrzał - no bo skąd klupał ten niemilec?; jak dostałem spota to gdzie mógł siedzieć spoter?; no i gdzie się podział mój pocisk?.
Wręcz przeciwnie, powinno Cię motywować. Wszak wiadomo, że w stawie zawsze znajdzie się większa ryba i tak jak Ty myślisz nieładnie o tych dzbanach, tak ktoś może pomyśleć nieładnie o Tobie.
Wiem, że brzmię jak zdarta do oporu stara płyta... Ale nigdy nie przestanę namawiać do poprawy własnych umiejętności. Skoro zadziałało w moim przypadku - powinno zadziałać w każdym innym.
Pozwalają nie tylko podpatrzeć jak ktoś gra i gdzie popełnia błędy. Nie tylko wyjaśniają cuda-wianki i są znakomitym lekarstwem na wszelkie wydajemisie... Przede wszystkim mogą służyć jako dowód w sprawie - ja tam się nie pitolę w tańcu i za każdym razem leci powtóreczka do supportu z topielcami, przeszkadzaczami i innymi tego typu deklami.
Żeby daleko nie szukać... Jakiś czas temu znajomek (pozdrawiam!) stwierdził, że pociski znikajo. Wziąłem na warsztat powtóreczkę, modzik na wolną kamereczkę i cyk... magia zniknęła jak ręką odjął. Okazało się bowiem, że wszystkie pociski lądowały PRZED celem i wcale nie znikały w niebycie. Czego nie można było zobaczyć z perspektywy gracza - raz, że cel był daleko (ponad 450m) a dwa, że po drodze było od cholery krzaczków.
Wracając do oglądania własnych powtórek - sporo można się z nich nauczyć. Nie mówię, żeby od razu oglądać wszystkie. Wystarczą te z epickim wynikiem... albo sromotnym łupniem. Da się wtedy zobaczyć jakie się popełniło błędy (ewentualnie jak koncertowo spartolili niemilcy). Czasami da się znaleźć nowy przestrzał - no bo skąd klupał ten niemilec?; jak dostałem spota to gdzie mógł siedzieć spoter?; no i gdzie się podział mój pocisk?.
To, że ktoś gra gorzej od Ciebie nie jest wymówką dla poprawy własnych umiejętności.Aeternus55 napisał:Ale dziś generalnie chodziło mi o to że inni nie to że nie popełniają błędów tylko kompletnie nic nie robią w bitwie
Wręcz przeciwnie, powinno Cię motywować. Wszak wiadomo, że w stawie zawsze znajdzie się większa ryba i tak jak Ty myślisz nieładnie o tych dzbanach, tak ktoś może pomyśleć nieładnie o Tobie.
Wiem, że brzmię jak zdarta do oporu stara płyta... Ale nigdy nie przestanę namawiać do poprawy własnych umiejętności. Skoro zadziałało w moim przypadku - powinno zadziałać w każdym innym.
Millennium_Falcon_ and woronov uważają, że to dobre!
- Post n°96
Aeternus55 napisał: Co do powtórki niestety bardzo rzadko nagrywam cokolwiek .
Nie rozumiem tego, po co cokolwiek zmieniać w ustawieniach nagrywania, bitwy przecież nagrywają się automatycznie, potrzeba wysiłku aby wyłączyć nagrywanie i ponownie włączyć a raz włączone pozostaje włączone na zawsze. U mnie 1021 bitew waży 1,16 GB to nie mój stary PC gdzie miałem dysk łącznie 2 GB. Waga jednej rzadko kiedy przekracza 2000 KB a większość się mieści w przedziale 1000-2000 KB. Chyba jednak łatwiej wyczyścić folder po miesiącu niż się bawić w włączanie i wyłączanie nagrywania.
Millennium_Falcon_ uważa, że to dobre!
Millennium_Falcon_- Liczba postów : 59
- Post n°97
Aeternus55 napisał:Nie pisałem że oni nie zjechali z capa , tylko to że nic kompletnie nie robili w grze
Wręcz tylko jechali na odstrzał.
Ale zdajesz sobie sprawę, że Ty również musisz mieć sporo bitew, gdzie zupełnie nic nie zrobiłeś? I teraz wyobraź sobie, że gorszy od Ciebie gracz wchodzi tutaj, wstawia screen i pisze, że nie ma pojęcia, jak mogłeś nic w bitwie nie zrobić. Ma to sens?
Jeszcze raz powtórzę. Jeśli chcesz się czegoś nauczyć i mieć więcej radości z gry, to włącz nagrywanie powtórek i prześlij komuś paczkę np. 50 ostatnich. Przejrzy i powie, jak możesz grać lepiej.
Paythos napisał:Wait... wy oglądacie powtórki w celu uczenia sie?...
No pewnie, że tak. Wiesz, ile razy dostawałem paczki z powtórkami i pisałem ludziom skrócone recenzje bitew? Albo ile razy obejrzałem swoje bitwy, żeby sprawdzić, co spieprzyłem?
Pancerniak666 napisał:
Nie rozumiem tego, po co cokolwiek zmieniać w ustawieniach nagrywania, bitwy przecież nagrywają się automatycznie, potrzeba wysiłku aby wyłączyć nagrywanie i ponownie włączyć a raz włączone pozostaje włączone na zawsze. U mnie 1021 bitew waży 1,16 GB to nie mój stary PC gdzie miałem dysk łącznie 2 GB. Waga jednej rzadko kiedy przekracza 2000 KB a większość się mieści w przedziale 1000-2000 KB. Chyba jednak łatwiej wyczyścić folder po miesiącu niż się bawić w włączanie i wyłączanie nagrywania.
Na starym forum mieliśmy sytuacje, że to był koronny argument, żeby nie dać powtórki. Brak miejsca na dysku. I kiedy ostatecznie wychodziło, że miejsce jednak by się znalazło, to finał był taki, że prawdziwym powodem była niechęć pokazania własnej gry, bo jeszcze okazałoby się, że opis zupełnie nie zgadza się z faktami. A to, jak wiadomo, źle dla faktów.
Jerzoo108 uważa, że to dobre!
- Post n°98
Ja tam nie oglądam...
Szkoda czasu, głupszy już i tak nie będę XD
Szkoda czasu, głupszy już i tak nie będę XD
Aeternus55 and wojtek_pl1 uważają, że to dobre!
- Post n°99
T34: 2 przegrane i 2 remisy.
TankerDomi- Liczba postów : 111
- Post n°100
Millennium_Falcon_ napisał:Aeternus55 napisał:Nie pisałem że oni nie zjechali z capa , tylko to że nic kompletnie nie robili w grze
Wręcz tylko jechali na odstrzał.
Ale zdajesz sobie sprawę, że Ty również musisz mieć sporo bitew, gdzie zupełnie nic nie zrobiłeś? I teraz wyobraź sobie, że gorszy od Ciebie gracz wchodzi tutaj, wstawia screen i pisze, że nie ma pojęcia, jak mogłeś nic w bitwie nie zrobić. Ma to sens?
Jeszcze raz powtórzę. Jeśli chcesz się czegoś nauczyć i mieć więcej radości z gry, to włącz nagrywanie powtórek i prześlij komuś paczkę np. 50 ostatnich. Przejrzy i powie, jak możesz grać lepiej.Paythos napisał:Wait... wy oglądacie powtórki w celu uczenia sie?...
No pewnie, że tak. Wiesz, ile razy dostawałem paczki z powtórkami i pisałem ludziom skrócone recenzje bitew? Albo ile razy obejrzałem swoje bitwy, żeby sprawdzić, co spieprzyłem?Pancerniak666 napisał:
Na starym forum mieliśmy sytuacje, że to był koronny argument, żeby nie dać powtórki. Brak miejsca na dysku. I kiedy ostatecznie wychodziło, że miejsce jednak by się znalazło, to finał był taki, że prawdziwym powodem była niechęć pokazania własnej gry, bo jeszcze okazałoby się, że opis zupełnie nie zgadza się z faktami. A to, jak wiadomo, źle dla faktów.
Może ja mógłbym podesłać tak z 10 ostatnich powtórek. Podpowiedziałbyś co robić lepiej, może w końcu coś ogarnę, bo cienias stracił cierpliwość i już nie chce nic podpowiadać
woronov uważa, że to dobre!