Wszystko o World Of Tanks

Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Niezależne Forum World Of Tanks

+8
Elgie
czesio267
Paythos
Yagami_rdk
Pancerniak666
wojtek_pl1
TankerDomi
woronov
12 posters

Test publiczny aktualizacji 1.24.1: Polskie niszczyciele czołgów, równoważenie pojazdów i nie tylko!

woronov
    woronov

Liczba postów : 1051

Test publiczny aktualizacji 1.24.1: Polskie niszczyciele czołgów, równoważenie pojazdów i nie tylko! - Page 2 Empty Test publiczny aktualizacji 1.24.1: Polskie niszczyciele czołgów, równoważenie pojazdów i nie tylko!

Pisanie by woronov Czw Mar 21 2024, 20:09

First topic message reminder :

Test publiczny aktualizacji 1.24.1: Polskie niszczyciele czołgów, równoważenie pojazdów i nie tylko!

https://worldoftanks.eu/pl/news/updates/1-24-1-CT1/

Elgie

Liczba postów : 110

Test publiczny aktualizacji 1.24.1: Polskie niszczyciele czołgów, równoważenie pojazdów i nie tylko! - Page 2 Empty Re: Test publiczny aktualizacji 1.24.1: Polskie niszczyciele czołgów, równoważenie pojazdów i nie tylko!

Pisanie by Elgie Wto Mar 26 2024, 14:43

@rogaty ale przecież wszyscy przez to przechodziliśmy i wszyscy się tak samo uczyliśmy, bez żarówek, bez perków. A jaka była radość z wyexpienia dowódcy i zrobienia żarówki.
    Nie chcę im rzucać kłód pod nogi tylko dać możliwość rozwoju, testowania, nauki.
    Chciałbyś mieć wszystko od zera podane na tacy, bez progresu? Ja nie.
    Mogą sobie pograć w CS czy inne gry, tam każdy startuje z tym samym.
    WOT to gra MMO, a w takich im dłużej grasz tym masz lepsze rzeczy, zawsze tak jest w takich grach, inaczej granie nie ma sensu.
    Daj mi teraz konto ze wszystkimi czołgami, załogami, misjami i wyposażeniem. Pogram 2-3 godzinki i już więcej czołgów nie włączę. Zagrałbym ze dwie bitwy BZ-176, lodówką, Ebolą, pooglądał czołgi w garażu i wyłączył.
    Ja ogólnie jak już mówiłem mam to gdzieś, załogi do nowych linii zawsze sobie jakoś "kombinowałem" i to działało, nie przeszkadza mi załoga dla nowych graczy tylko upraszczanie wszędzie wszystkiego i ogłupianie. Tylko tyle i aż tyle

Yagami_rdk uważa, że to dobre!

Yagami_rdk

Liczba postów : 64

Test publiczny aktualizacji 1.24.1: Polskie niszczyciele czołgów, równoważenie pojazdów i nie tylko! - Page 2 Empty Re: Test publiczny aktualizacji 1.24.1: Polskie niszczyciele czołgów, równoważenie pojazdów i nie tylko!

Pisanie by Yagami_rdk Wto Mar 26 2024, 18:19

Elgie napisał: @rogaty ale przecież wszyscy przez to przechodziliśmy i wszyscy się tak samo uczyliśmy, bez żarówek, bez perków. A jaka była radość z wyexpienia dowódcy i zrobienia żarówki.
    Nie chcę im rzucać kłód pod nogi tylko dać możliwość rozwoju, testowania, nauki.
    WOT to gra MMO, a w takich im dłużej grasz tym masz lepsze rzeczy, zawsze tak jest w takich grach, inaczej granie nie ma sensu.
    Daj mi teraz konto ze wszystkimi czołgami, załogami, misjami i wyposażeniem. Pogram 2-3 godzinki i już więcej czołgów nie włączę. Zagrałbym ze dwie bitwy BZ-176, lodówką, Ebolą, pooglądał czołgi w garażu i wyłączył.
    Ja ogólnie jak już mówiłem mam to gdzieś, załogi do nowych linii zawsze sobie jakoś "kombinowałem" i to działało, nie przeszkadza mi załoga dla nowych graczy tylko upraszczanie wszędzie wszystkiego i ogłupianie. Tylko tyle i aż tyle
    Masz rację. Sam zaczynałem grę w 2016-2017 i też wiem co to za ból jak się jeździ bez żarówy. Jednak wtedy było trochę inaczej - tiery IV-VI były po prostu grane i nie odczuwało się jakoś wpływu statpadderów bo i tak trafiali się rzadko. Obecnie graczy brakuję, a WG nie potrafi ogarnąć nawet tego by składy były wyrównane na tierach I-IV.
    Kto jeszcze pamięta te piękne czasy gdy rakiem na V nie był tam jakiś Lefh tylko T67 i OI-exp?

Zresztą pozostaje jeszcze jedna kwestia. Załogi od 100% to tak naprawdę przygotowanie do załogi 2.0. Na razie nie wiadomo jak to będzie wyglądać i kiedy wprowadzą. Jednak jeśli będzie to polegało na dodaniu nowych przydatnych perków, a może nawet całego drzewka rozwoju dla każdego załoganta to nie ma sensu by przez kilkanaście/kilkadziesiąt bitew męczyć się załogą bez rozwijania umiejętności. Można z dużym prawdopodobieństwem założyć, że na załodze 2.0 ci którzy mają mocne załogi zyskają
    King__of__war
    King__of__war

Liczba postów : 116

Pisanie by King__of__war Wto Mar 26 2024, 18:57

[quote="Yagami_rdk"]
    Elgie napisał:

Zresztą pozostaje jeszcze jedna kwestia. Załogi od 100% to tak naprawdę przygotowanie do załogi 2.0. Na razie nie wiadomo jak to będzie wyglądać i kiedy wprowadzą. Jednak jeśli będzie to polegało na dodaniu nowych przydatnych perków, a może nawet całego drzewka rozwoju dla każdego załoganta to nie ma sensu by przez kilkanaście/kilkadziesiąt bitew męczyć się załogą bez rozwijania umiejętności. Można z dużym prawdopodobieństwem założyć, że na załodze 2.0 ci którzy mają mocne załogi zyskają

Nie będzie żadnej załogi 2.0, bo.....jest ona w grze od kilku lat. WG wycofało się z dużej i rewolucyjnej zmiany na rzecz powolnej ewolucji, i serwują nam te zmiany konsekwentnie i powoli. Dostaliśmy nową intuicję, żarówkę, perki działające od zera, zmianę w przeszkalaniu, nowe koszary itd.

czesio267 and woronov uważają, że to dobre!

Elgie

Pisanie by Elgie Wto Mar 26 2024, 19:05

@King__of__war ma to sens. patrząc na załogę 10 lat temu, a teraz to już nawet coś więcej niż 2.0
    przez kilka lat nie grałem i kompletnie to przebudowali, żarówka i perki od zera, nie wspominając o podręcznikach to wielkie zmiany
    rogaty
    rogaty

Liczba postów : 177

Pisanie by rogaty Wto Mar 26 2024, 20:07

Elgie napisał: @rogaty ale przecież wszyscy przez to przechodziliśmy i wszyscy się tak samo uczyliśmy, bez żarówek, bez perków. A jaka była radość z wyexpienia dowódcy i zrobienia żarówki.

Z jednej strony krytykujesz, że początkującym ułatwia się grę dając od razu 100% załogę ale zupełnie Ci nie przeszkadza, że na niskie tiery mogą wchodzić zaawansowani gracze mając po kilka perków. Jak mają sie uczyć to niech się uczą ale w swoim gronie.
    Porównaj dysproporcję - 100% załoga kontra 4-5prekowa załoga.
    Zgodziłbym się z Twoimi argumentami o zapracowaniu na przewagę ale gdyby było jakieś rozgraniczenie miedzy uczącymi się grać a starymi wyjadaczami. Skoro takiego nie ma to te drobne udogodnienia dają chociaż cień szansy na podjęcie rywalizacji z lepszymi.
    W czym Ci to przeszkadza? nagle stracisz przewagę wchodząc na niższe tiery?
    Jeżeli tak, to znaczy, że jesteś cienki a wynik zawdzięczasz jedynie zasobom które zdobyłeś w trakcie długiej egzystencji w tej grze.
    Ale pewnie tak nie jest więc gdzie widzisz problem? I tak nie maja z Tobą szans.

Ale w sumie ja też mam to gdzieś..
    Elgie

Pisanie by Elgie Sro Mar 27 2024, 07:59

@rogaty w sumie w każdej grze MMO ktoś rozwinięty może sobie grać na niskich poziomach i nowi nie mają szans na konkurowanie z nim. Można sobie przerzucić "EQ", jakieś zwierzątka czy inne pomoce, których ktoś nowy mieć nie może (chyba, że kupi od razu za PLN, ale tu nie o tym). Na WOTa patrzę jak na grę MMO, taką samą jak inne, bardziej w tym kierunku niż pod kątem np. CS, gdzie liczą się praktycznie tylko umiejętności, bo każdy ma to samo. Ale skoro Ty i ja mamy to gdzieś to nie ma sensu już dalej spamować, może ktoś jeszcze doda jakąś trzecią perspektywę i coś się rozjaśni.

ps. dzięki za w miarę przyjemną rozmowę.

woronov and rogaty uważają, że to dobre!

Sponsored content

Pisanie by Sponsored content

Obecny czas to Czw Lis 21 2024, 18:51