+6
MaciekRS1
rogaty
wojtek_pl1
woronov
Xard86
TankerDomi
10 posters
Zmieniony "Okres służby" czyli zdobądź Carro 45t
TankerDomi- Liczba postów : 111
Pełna treść na stronie https://worldoftanks.eu/pl/news/general-news/tour-of-duty-revamped/
Xard86- Liczba postów : 370
Dobrze rozumiem, że grając samotnie będzie można zrobić 1 misje dziennie dla klanu, a w plutonach 6 ( tą pierwszą którą można samotnie, a potem drugą i trzecią po kilka razy które można robić tylko drużynowo )? Ciekawe jaki będzie przydział surowców za te misje, bo wygląda na to że bez gry drużynowej nie da rady produkować rezerw w rozsądnych ilościach i klany takie jak mój "pod rezerwy" albo będą musiały grać drużynowo, albo stracą racje bytu.
TankerDomi- Liczba postów : 111
Na razie te podane informacje są takie, bym określił delikatnie, niepełne. Jest info że jak grasz twierdze i wygrasz jedną bitwę to od razu robisz wszystkie 3 misje.Xard86 napisał:Dobrze rozumiem, że grając samotnie będzie można zrobić 1 misje dziennie dla klanu, a w plutonach 6 ( tą pierwszą którą można samotnie, a potem drugą i trzecią po kilka razy które można robić tylko drużynowo )? Ciekawe jaki będzie przydział surowców za te misje, bo wygląda na to że bez gry drużynowej nie da rady produkować rezerw w rozsądnych ilościach i klany takie jak mój "pod rezerwy" albo będą musiały grać drużynowo, albo stracą racje bytu.
woronov- Liczba postów : 988
Według tego co jest powiedziane w tym filmie klany stracą. Gracze będą mogli zdobyć mniej zasobów. Zwłaszcza grając solo. Więcej w platonie.
Ale.. tak czy siak, to w praktyce będzie mniej, bo jednak duża część grania, to bitwy solowe.
Mi się nie podoba. Klany takie jak mój ta zmiana dotknie boleśnie
Ale.. tak czy siak, to w praktyce będzie mniej, bo jednak duża część grania, to bitwy solowe.
Mi się nie podoba. Klany takie jak mój ta zmiana dotknie boleśnie
MaciekRS1 and smorker83 uważają, że to dobre!
wojtek_pl1- Liczba postów : 226
Bez sensu bo trzeba będzie grać w plutonach...
rogaty- Liczba postów : 147
Podobno WOT to gra drużynowa więc to chyba dobrze, że premiowana ma być gra zespołowa?wojtek_pl1 napisał:Bez sensu bo trzeba będzie grać w plutonach...
woronov uważa, że to dobre!
MaciekRS1- Liczba postów : 71
Nie, po prostu z czystym sumieniem będzie można opuścić klan i grać w pełni solo.wojtek_pl1 napisał:Bez sensu bo trzeba będzie grać w plutonach...
woronov and rogaty uważają, że to dobre!
rogaty napisał:...
Podobno WOT to gra drużynowa więc to chyba dobrze, że premiowana ma być gra zespołowa?
Nie mam nic przeciwko żeby dodatkowo premiować grę zespołową.
Nie pasuję mi tylko, że WG obcina zasoby dla klanów jak mój, gdzie aktywność jest znikoma i już teraz jest trudno je zdobyć.
Niech nie obcinają i dadzą więcej dla tych, którzy chcą i mogą grać plutony z graczami z klanu
Aktywność powinna być premiowana.woronov napisał:..
Nie pasuję mi tylko, że WG obcina zasoby dla klanów jak mój, gdzie aktywność jest znikoma..
Dlaczego klan który istnieje tylko "na papierze" ma coś zyskiwać? Nie nagradzajmy fikcji.
rogaty napisał:Aktywność powinna być premiowana.woronov napisał:..
Nie pasuję mi tylko, że WG obcina zasoby dla klanów jak mój, gdzie aktywność jest znikoma..
Dlaczego klan który istnieje tylko "na papierze" ma coś zyskiwać? Nie nagradzajmy fikcji.
Mimo że trochę to boli, to masz w 100% rację. W moim klanie ostatnią bitwę na twierdzy lub w kampanii zagraliśmy ze 2 lata temu, w plutonie z kimś z klanu też dawno temu grałem ostatni raz ( i przynależność do tego samego klanu nie miała żadnego znaczenia w podjęciu wspólnej gry ). Tak sobie zbieramy te surowce, puszczamy rezerwy, czasem wymienimy trochę uwag / porad na czacie i tyle z tego klanu jest.
Xard86 napisał:...
Mimo że trochę to boli, to masz w 100% rację....
No niestety
Trochę na temat zmian w "skrzynkach" i nowym okresie służby
Takie na szybko spostrzeżenie - oprócz tego że ta zmiana praktycznie likwiduje klany pod rezerwy, to zmienia też random. Teraz chyba nie miałem bitwy bez plutonów, a były takie i po 3, a może i 4 plutony na stronę. Plutony mają to do siebie że zwykle łączą się w nich gracze o podobnych umiejętnościach - wcześniej graliby osobno, trafialiby do różnych bitew, do różnych drużyn. Teraz łączą się i jak ma się pecha to trafiają takie 3 ameby do twojej drużyny, a przeciwnikom losuje 3 przyzwoitych gracz. Do tego dochodzą wesołe plutony 3 X Obj268v4 albo IS7 w natarciu na pełnej... na pełnym gazie.
Na razie ciężko mi ocenić to jednoznacznie, ale nie podoba mi się takie coś - promowanie plutonów w takich ilościach na randomie sprawia że to już nie random.
Na razie ciężko mi ocenić to jednoznacznie, ale nie podoba mi się takie coś - promowanie plutonów w takich ilościach na randomie sprawia że to już nie random.
Wapniak57- Liczba postów : 71
Można w trakcie bitwy, (zwłaszcza pod koniec gdy wiadomo, że warunki mogą być spełnione) założyć pluton dynamiczny czy też musi to być pluton klanowiczów?
Wapniak57 napisał:Można w trakcie bitwy, (zwłaszcza pod koniec gdy wiadomo, że warunki mogą być spełnione) założyć pluton dynamiczny czy też musi to być pluton klanowiczów?
Pluton musi być klanowy z tego co jest napisane.
czesio267- Liczba postów : 174
Jak ktoś chce carro szybko zdobyć to zawsze mogę do siebie do klanu zaprosić. Niby też martwy ale ja jestem codziennie więc jakiś pluton zawszę można skleić.
Z tego co widzę, 2 i 3 misje można bardzo łatwo zrobić grając w klanówkach.
W plutonach trzeba spełnić jakieś nie zawsze łatwe warunki.
Natomiast grając TW wystarczy wygrać.
W plutonach trzeba spełnić jakieś nie zawsze łatwe warunki.
Natomiast grając TW wystarczy wygrać.
Ostatnio zmieniony przez rogaty dnia Nie Kwi 14 2024, 16:41, w całości zmieniany 1 raz
MaciekRS1- Liczba postów : 71
Mnie nie zachęcą tym do klanówek.Grałem w to coś jakieś 4-5 lat temu i nie zamierzam powracać.
Ot będę sobie ciułał po jakieś 100 punktów tygodniowo i za coś koło 2 lat (jeśli jeszcze będę grał) doczołgam się do Caro wcześniej zaliczając poprzednie nagrody.
Ot będę sobie ciułał po jakieś 100 punktów tygodniowo i za coś koło 2 lat (jeśli jeszcze będę grał) doczołgam się do Caro wcześniej zaliczając poprzednie nagrody.
woronov and wojtek_pl1 uważają, że to dobre!
wojtek_pl1- Liczba postów : 226
Taa... 544 dni robienia misji aby dojść do czołgu. Co za idiota w WG to wymyślił ?
będzie nowa zabawka na emeryturze