Jerzoo108 napisał:@rogatyWypowiedź z cyklu "Jak powiedzieć komuś, że jest głupi, bez użycia tego słowa i tak, żeby się przypadkiem nie zorientował nawet po głębszym namyśle".
To, że każdy może sobie popykać, nie oznacza, że każdy musi. Na idiotów zawsze będzie się narzekało i to bez względu na grę - czy to będzie WoT, LoL czy jakakolwiek inna gra MMO. Zawsze będzie w niej gros durniów, którzy przyszli np. do WoT "for fun", pojeździć i "poszczelać", a którzy psują rozgrywkę innym swoją nieznajomością map, rozjazdów, podstawowych mechanik czy wreszcie zachowaniem w trakcie gry (a bywa i po).
Nie dość tego, to gdy się im zwróci uwagę, że są dupy a nie gracze to mało oczu nie wydrapią.
Z kolei fakt, że (daleko nie szukając) mnie to przeszkadza, a mimo to gram w tę grę, nadal narzekając na bazę graczy, wcale nie determinuje (ani tym bardziej nie upośledza) moich zdolności do rozumowania. Co zdajesz się suponować. Wyraziłem w poście wyżej tylko swoją opinię o graczach w ogóle.
Tak więc zagryzam zęby i gram w grę, w której banda durniów "chce sobie pojeździć i postrzelać" bez większej refleksji. Jestem noga w nogę, więc się nie pcham kolegom na boisko, żeby sobie "pobiegać i poszczelać"... Tylko, że ja jestem tego świadomy i nie pcham się tam, gdzie moje umiejętności leżą i kwiczą. Takiej samorefleksji zdaje się brakuje "forfanom".
Tak jak piszesz, gra jest łatwo dostępna, ale zapominasz, że jest to gra kompetytywna - czyli polega na rywalizacji. Tak samo jak wspomniana przeze mnie noga. Łamaga nie zostanie Lewandowskim tak samo jak Kacperek2019 nie zostanie Skillem. Do tego, żeby być dobrym w te klocki trzeba się przyłożyć, poznać zasady i w końcu trenować. Nie ma drogi na skróty. Tylko idioci tego nie rozumieją i chcą pojeździć i "poszczelać"... niejako mimochodem psując rozgrywkę innym. Pewnie nawet nie są tego świadomi, ale czegóż oczekiwać od idiotów?
Co zaś do tego czy będę grał czy nie, to wuj ci do tego. Tak samo jak pozwalasz grać w tę grę idiotom, pozwól i mnie Łaskawco!
Co zaś do wyciągania wniosków, to z Twojej wypowiedzi można wnioskować, że masz ból dolnej części ciała, o to, że ktoś nazywa rzeczy po imieniu. Biednych idiotów przyszedłeś bronić, czy mnie obrazić? Zdecyduj się.
Mogę być marudą, ale nadal jestem lepszym graczem, niż większość dekli, których tu przybiegłeś bronić.