by Millennium_Falcon_ Nie Wrz 15 2024, 14:49
TaihoSan napisał: woronov napisał: TaihoSan napisał:WG ustawia bitwy w następujący sposób:
...
To są oczywiście rzeczy, które bardzo denerwują w MM ale czy jest to ustawka?
Można powiedzieć, że przeciwnie. Właśnie dlatego, że MM w wymienionych przez Ciebie przypadkach działa losowo mamy takie "kwiatki". Gdyby właśnie chcieć "ustawiać" bitwy, to należałoby wprowadzić do doboru warunki je eliminujące. Ja jestem "ZA"
Ale to nie są przypadkowe ustawienia tylko działanie z premedytacją. Firma musi "dbać" o dobro najgorszego klienta w grze bo nie zarobi. To są podstawowe zasady działania biznesu z którymi osobnik z sokołem w nicku nie może się pogodzić.
Wciąż nie potrafisz zrozumieć, że w grze 15vs15 i przy tylu zmiennych nie trzeba nic dodatkowo robić. Resztę załatwia statystyka, której też nie możesz ogarnąć. Właśnie po to robi się tyle zmiennych, żeby nie trzeba było robić dodatkowo żadnych mechanizmów, które obciążają serwery. Ale nawet jeśli nie masz wiedzy, to wystarczy choć odrobina wyobraźni, żeby to pojąć.
Wszystkie elementy, które wymieniłeś jako ustawki, to też bzdura. Żaden MM nie dobierze dokładnie lustrzanych drużyn, bo to również nierealne. Poza tym nikt rozsądny nie bierze pod uwagę takich zmiennych, bo na wszystko działa skala. Każdy gracz ma statystycznie te same warunki gry, więc pojedyncze bitwy nic nie znaczą. I to, kto ile wyciąga z tego środowiska świadczy o skali umiejętności gry.
Ostatnio zmieniony przez Millennium_Falcon_ dnia Pon Wrz 16 2024, 16:57, w całości zmieniany 1 raz