Wszystko o World Of Tanks

Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Niezależne Forum World Of Tanks

+13
Wapniak57
TankerDomi
ScyzorMan
rogaty
Elgie
czesio267
Aeternus55
MaciekRS1
TaihoSan
kosur_kosur
Xard86
wojtek_pl1
woronov
17 posters

HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON

woronov
    woronov

Liczba postów : 1051

HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 6 Empty HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON

Pisanie by woronov Czw Paź 10 2024, 20:54

First topic message reminder :

HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON

HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 6 Bg-last-stand-mode.79a4c3

Początek: 17 października 2024 o 04:00 CEST / Koniec: 2 listopada 2024 o 01:00 CET (UTC+1)

https://worldoftanks.eu/pl/halloween-2024/

MaciekRS1

Liczba postów : 86

HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 6 Empty Re: HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON

Pisanie by MaciekRS1 Nie Paź 27 2024, 22:57

Ja przypadkowo zrobiłem w piątek Bastion i dzięki temu zaliczone mam 15 misji na Nergala. Brakuje mi ostatniej czyli 240 kluczy do zdobycia i nie zamierzam tego robić. Bym musiał poświęcić kilka godzin i nie widzę takiej potrzeby.
    Ale jutro i pojutrze zagram ze 3-4 bitwy na koszmarze, może przypadkiem trafię na team który pokona bossa. Jak się uda to dobrze, jak nie to nie będe płakał. Nergalem i tak bym nie grał.
    Yagami_rdk

Liczba postów : 64

HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 6 Empty Re: HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON

Pisanie by Yagami_rdk Nie Paź 27 2024, 23:10

Na szczęście zostało mi już niewiele kluczy do Nergala.
    Tryb potrafi dać w kość. Natomiast poziom koszmar jest praktycznie nie do przejścia, a przy tych randomowych gamoniach sukcesem jest w ogóle dojście do 3 etapu. Boty na tym poziomie potrafią być bardzo mocne. Najgorsze są Grenadiery bo nie próbują ci strzelać od frontu tylko dążą do tego by wjechać ci na "tyłek" i chlusnąć za 900. Na najwyższym poziomie trudności priorytetowe jest by ukatrupić wszystkie boty ze strefy, a nie lecieć otwierać następną (i przestańcie ganiać króliki po całej mapie otwierając 5 stref po drodze HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 6 1f620
    Na dodatek "Nieśmiertelny" jest tutaj bardzo szybki i praktycznie cały czas jest się w zasięgu jego ostrzału.
    Na poziomie niskim i wysokim jest trochę za łatwo i dopiero przy ostatnim etapie robi się ciekawie. Jednak najważniejsze, że jest w miarę łatwy do przejścia. Nie kalkuluje się przechodzić trybu koszmar by ominąć ostatnią szpulę

Oczywiście jest jeszcze "Ostatni Bastion" i tutaj jest łatwiej chociaż wiele zależy od graczy i tego jakie pojazdy wybiorą. Tak naprawdę mało który pojazd się nadaję i z tych co mam w garażu to w sumie tylko AT15, TS-5 i Caernarvon. Ponieważ najważniejszy w tym trybie jest DPM i poziom HP.
    Oczywiście pancerz też się przydaję ale boty często cię zajeżdżają od boku. Oczywiście doskonale znają weakspoty bo z battlehitsem to sprawdzałem - w AT15 od razu celują po garnku.
    Oczywiście Turtle i polskie TD na tym trybie rządzą (WG jest sprytne i dało Turtla do sklepu premium HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 6 1f604 )
    Jednak najzabawniejsze jest jaką fantazje mają gracze przy doborze pojazdów  HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 6 1f606
    Już trafił mi się gracz w AMX 50 100, był już Elc Even, Burak. Dzisiaj to trafił się nawet O-Ho (zginął już w drugim etapie  HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 6 1f605
    Charioteery i Skorpiony G to już są nagminnie. Praktycznie zawsze trzeba grać w 4 bo zawsze się jakiś znajdzie z ułańską fantazją
    TaihoSan
    TaihoSan

Liczba postów : 332

Pisanie by TaihoSan Nie Paź 27 2024, 23:25

W Ostatnim Bastionie grałem zasadniczo Kpz 07RH skonfigurowanym pod szybkostrzelność - strzał co 4 sekundy, piątą falę zrobiliśmy z randomami w ten sposób że wyjechaliśmy z tego balkonu i całą grupą otaczaliśmy te przerośnięte czołgi.

woronov uważa, że to dobre!

TankerDomi
    TankerDomi

Liczba postów : 119

Pisanie by TankerDomi Pon Paź 28 2024, 08:41

Yagami_rdk napisał:Na szczęście zostało mi już niewiele kluczy do Nergala.
    Tryb potrafi dać w kość. Natomiast poziom koszmar jest praktycznie nie do przejścia, a przy tych randomowych gamoniach sukcesem jest w ogóle dojście do 3 etapu. Boty na tym poziomie potrafią być bardzo mocne. Najgorsze są Grenadiery bo nie próbują ci strzelać od frontu tylko dążą do tego by wjechać ci na "tyłek" i chlusnąć za 900. Na najwyższym poziomie trudności priorytetowe jest by ukatrupić wszystkie boty ze strefy, a nie lecieć otwierać następną (i przestańcie ganiać króliki po całej mapie otwierając 5 stref po drodze HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 6 1f620
    Na dodatek "Nieśmiertelny" jest tutaj bardzo szybki i praktycznie cały czas jest się w zasięgu jego ostrzału.
    Na poziomie niskim i wysokim jest trochę za łatwo i dopiero przy ostatnim etapie robi się ciekawie. Jednak najważniejsze, że jest w miarę łatwy do przejścia. Nie kalkuluje się przechodzić trybu koszmar by ominąć ostatnią szpulę

Oczywiście jest jeszcze "Ostatni Bastion" i tutaj jest łatwiej chociaż wiele zależy od graczy i tego jakie pojazdy wybiorą. Tak naprawdę mało który pojazd się nadaję i z tych co mam w garażu to w sumie tylko AT15, TS-5 i Caernarvon. Ponieważ najważniejszy w tym trybie jest DPM i poziom HP.
    Oczywiście pancerz też się przydaję ale boty często cię zajeżdżają od boku. Oczywiście doskonale znają weakspoty bo z battlehitsem to sprawdzałem - w AT15 od razu celują po garnku.
    Oczywiście Turtle i polskie TD na tym trybie rządzą (WG jest sprytne i dało Turtla do sklepu premium HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 6 1f604 )
    Jednak najzabawniejsze jest jaką fantazje mają gracze przy doborze pojazdów  HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 6 1f606
    Już trafił mi się gracz w AMX 50 100, był już Elc Even, Burak. Dzisiaj to trafił się nawet O-Ho (zginął już w drugim etapie  HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 6 1f605
    Charioteery i Skorpiony G to już są nagminnie. Praktycznie zawsze trzeba grać w 4 bo zawsze się jakiś znajdzie z ułańską fantazją

Masz jakiś zrzut ekranu z tym elc evenem? Lajty nie są dopuszczone do tego trybu HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 6 1f60e

Elgie and rogaty uważają, że to dobre!

rogaty
    rogaty

Liczba postów : 176

Pisanie by rogaty Pon Paź 28 2024, 22:58

Yagami_rdk napisał:.. zawsze trzeba grać w 4 bo zawsze się jakiś znajdzie z ułańską fantazją
    np. taki który widział lighty w tym trybie Wink
    woronov
    woronov

Pisanie by woronov Pon Paź 28 2024, 23:50

kto tam wie
    w końcu to halloween HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 6 1f383
    MaciekRS1

Pisanie by MaciekRS1 Sro Paź 30 2024, 11:27

Tak jak pisałem chciałem do końca grać ze 3,4 bitwy dziennie na koszmarze z nadzieją że przypadkiem uda się skończyć ale nie, wczoraj zagrałem 3 bitwy, dzisiaj dwie i mówię PASS. Gra na koszmarze to koszmar, zero przyjemności i wolę darować sobie szanse na Negrala niż dalej się w to męczyć.
    Z eventem koniec, cała reszta nagród odebrana może w przyszłym roku ewent będzie przyjemniejszy.

rogaty mówi spadówa!

Elgie

Liczba postów : 110

Pisanie by Elgie Sro Paź 30 2024, 11:59

A ja jestem "zły" na szwagra. Na początku graliśmy razem event, ale ja później w nocy zrobiłem cały i w sobotę miałem skończony, w niedziele na jego koncie zrobiłem bastion i bossa na koszmarnym, żeby miał misje zaliczone i tylko klucze farmić. 190 kluczy mu brakuje i to olał, zamiast sobie na spokojnie to porobić to zmarnowałem swój czas i nerwy na koszmar tylko Smile_sceptic
    Jak ktoś nie chce pomocy to na siłę też się pomóc nie da

Xard86
    Xard86

Liczba postów : 394

Pisanie by Xard86 Sro Paź 30 2024, 12:03

MaciekRS1 napisał:Tak jak pisałem chciałem do końca grać ze 3,4 bitwy dziennie na koszmarze z nadzieją że przypadkiem uda się skończyć ale nie, wczoraj zagrałem 3 bitwy, dzisiaj dwie i mówię PASS. Gra na koszmarze to koszmar, zero przyjemności i wolę darować sobie szanse na Negrala niż dalej się w to męczyć.
    Z eventem koniec, cała reszta nagród odebrana może w przyszłym roku ewent będzie przyjemniejszy.

Mi zostało jeszcze 110 kluczy do zdobycia - farmię to po 4-5 bitew dziennie na łatwym, za każdym razem biorąc inny czołg. Dzięki temu wpada te 30-40-kilka kluczy, ale trochę już tym rzygam i jakbym dla siebie to farmił zrezygnowałbym ze 4 dni temu Wink

domikw
    domikw

Liczba postów : 11

Pisanie by domikw Sro Paź 30 2024, 12:18

Ja to skończyłem w trzy dni, teraz się bawię na drugim koncie. W zasadzie gram tylko "Ostatni bastin" bo za wygraną wpada masa kluczy. Na podstawowym koncie szło banalnie, brało się cieżki TD w stylu T28 albo ciężar w stylu VK100.01P i działało. T28 jest trudny do przebicia i ma niezłe DPM a VK po prostu stoję na wjeździe "na bazę" i pyskiem rozbijam nacierających, wypierając ich i wysuwając pod ogień towarzyszy. Najfajniejsze natomiast jest przyjąć Szturmowca na klatę - razpada się biedak na kawałęczki zabierając mi może 10% HP Very Happy Na drugim koncie nie mam ósemek więc muszę grać tym co jest - głównie Charioteer i T32 (<).

TaihoSan
    TaihoSan

Liczba postów : 332

Pisanie by TaihoSan Sro Paź 30 2024, 12:21

Tego Nergala to można było spokojnie zrobić grając codziennie jedną bitwę każdym dostępnym pojazdem na najłatwiejszym poziomie.

King__of__war, MaciekRS1 and rogaty mówią spadówa!

domikw
    domikw

Liczba postów : 11

Pisanie by domikw Sro Paź 30 2024, 12:36

Ogólnie to ten Nergal chyba niewiele warty tyle że fajnie wygląda. Co do lamusów grających Charioteer'em - spokojnie można nim zrobić koło 20k DMG grając ostrożnie, zza pleców, kryjąc się za nasypami i betonami. Tyle, że trzeba zdawać sobie sprawę z plusów i minusów czołgu. Niestety, najczęściej ci kolesie padają pierwsi, bo grają tam gdzie powinny być ciężkie niszczyciele i HT. I to jest prawda.

woronov
    woronov

Pisanie by woronov Sro Paź 30 2024, 22:58

Rozkoszniaczek napisał:Hej, czy ktoś wie może jak usunąć tę paskudną skórkę z Nergala i Obsidiana? O Nergala wciąż walczę, ale Obsidiana mam i nie wyciągam go z garażu, bo jest szpetny xD

chyba się nie da
    w garażu nie ma takiej opcji

może jakieś mody
    Rozkoszniaczek
    Rozkoszniaczek

Liczba postów : 237

Pisanie by Rozkoszniaczek Czw Paź 31 2024, 12:24

Udało mi się zdobyć dziś rano Nergala. Muszę przyznać, że robienie tego eventu z randomami kosztowało mnie wiele zdrowia psychicznego.

ScyzorMan
    ScyzorMan

Liczba postów : 13

Pisanie by ScyzorMan Czw Paź 31 2024, 13:01

Ja spróbuję dzisiaj po południu na Discordzie znaleźć ogarniętą drużynę. Wczoraj wieczorem po 15 minutach czekania wbiłem do jakiegoś teamu na Last Stand, gdzie dowodził jakiś melepeta i zamiast jechać na "taras", kazał stać wszystkim na środku, bo "inaczej nie zejdziemy poniżej 10 minut". Oczywiście przy 3 fali poległ jako pierwszy, a przy 4 zostaliśmy tylko ja w mojej Jadzi 88, razem z Turtlem. Niestety, mimo nabicia tony dmg przełożyło się to na żałosny 1 klucz Smile_sceptic Wkurzyłem się tylko i poszedłem zagrać parę randomów. Potem udało mi się jeszcze wprosić do 3-osobowego plutonu, gdzie po 3 minutach czekania w garażu dowódca i drugi gracz bez słowa po prostu wyszli Smile_amazed

Ogólnie najlepiej grinduje się na Koszmarze, gdzie przy zgranym teamie względnie łatwo wejść do ostatniej fazy, co daje sporo kluczy (wygrać pewnie mi się nigdy nie uda). Niestety, większość ludzi przerasta śledzenie wskaźnika Nieśmiertelnego i przeważnie już w 2 fazie zostaje nas 3, niektórzy afkują albo w inny sposób lecą w kulki. Rok temu było dużo lepiej, w tym niestety zostaliśmy bez czatu ogólnego, a znalezienie zgranej drużyny w necie graniczy z cudem. Niektórzy ludzie Discorda w ogóle nie znają, a reszta zbyt rzadko tam zagląda. Wewnętrzne kanały w grze to całkowita porażka, dosłownie nikt z nich nie korzysta.
    rogaty
    rogaty

Liczba postów : 176

Pisanie by rogaty Czw Paź 31 2024, 14:58

ScyzorMan napisał:Ja spróbuję dzisiaj po południu na Discordzie znaleźć ogarniętą drużynę. Wczoraj wieczorem po 15 minutach czekania wbiłem do jakiegoś teamu na Last Stand, gdzie dowodził jakiś melepeta i zamiast jechać na "taras", kazał stać wszystkim na środku, bo "inaczej nie zejdziemy poniżej 10 minut". Oczywiście przy 3 fali poległ jako pierwszy, a przy 4 zostaliśmy tylko ja w mojej Jadzi 88, razem z Turtlem. Niestety, mimo nabicia tony dmg przełożyło się to na żałosny 1 klucz Smile_sceptic Wkurzyłem się tylko i poszedłem zagrać parę randomów. Potem udało mi się jeszcze wprosić do 3-osobowego plutonu, gdzie po 3 minutach czekania w garażu dowódca i drugi gracz bez słowa po prostu wyszli Smile_amazed

Ogólnie najlepiej grinduje się na Koszmarze, gdzie przy zgranym teamie względnie łatwo wejść do ostatniej fazy, co daje sporo kluczy (wygrać pewnie mi się nigdy nie uda). Niestety, większość ludzi przerasta śledzenie wskaźnika Nieśmiertelnego i przeważnie już w 2 fazie zostaje nas 3, niektórzy afkują albo w inny sposób lecą w kulki. Rok temu było dużo lepiej, w tym niestety zostaliśmy bez czatu ogólnego, a znalezienie zgranej drużyny w necie graniczy z cudem. Niektórzy ludzie Discorda w ogóle nie znają, a reszta zbyt rzadko tam zagląda. Wewnętrzne kanały w grze to całkowita porażka, dosłownie nikt z nich nie korzysta.
    Jeżeli ktoś gra z randomami to chyba nie ma się co dziwić jakie bedą bitwy - tam może grać każdy.
    A to, że z setek tysięcy graczy nie potrafisz sobie skompletować 5 osobowego plutonu to niby kogo wina?

MaciekRS1 mówi spadówa!

Aeternus55
    Aeternus55
    Admin

Liczba postów : 397

Pisanie by Aeternus55 Pią Lis 01 2024, 08:08

HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 6 Obraz168

A to pewnie się pojawi zaraz po wydarzeniu Smile_veryhappy Smile_glasses

woronov, RavR and ScyzorMan uważają, że to dobre!

ScyzorMan
    ScyzorMan

Liczba postów : 13

Pisanie by ScyzorMan Sob Lis 02 2024, 21:47

Ja to olałem w końcu, zostało za dużo kluczy do wbicia, a wczoraj nie było w ogóle jak skompletować drużyny. Dzień wcześniej podjąłem 3 nieudane próby poprzez Discorda, najpierw dołączyłem do jakiegoś kolesia, gdzie przez 15 minut ludzie wchodzili na minutę, po czym wychodzili totalnie bez powodu. Za drugim razem sam założyłem pluton i po ciężkich bojach udało się zebrać 5 osób na kilka bitew, potem nagle 3 z nich bez słowa opuściło team. Za ostatnim razem dołączyłem do jakiegoś kolesia, ale on zachowywał się tak jakby zamierzał jedynie posiedzieć w garażu i razem pogapić się w ekran. Straciłem z 1,5 godziny w sumie na samym czekaniu. Szkoda nerwów ogólnie. Bez czatu ogólnego nie idzie teraz znaleźć ludzi do gry w tych okolicznościowych trybach.

MaciekRS1 uważa, że to dobre!

MaciekRS1

Pisanie by MaciekRS1 Sob Lis 02 2024, 22:33

Mi ostatecznie zabrakło 100 kluczy. Niby mało ale zdecydowanie za dużo aby usiąść i MĘCZYĆ ten tryb przez parę godzin.

Sponsored content

Pisanie by Sponsored content

Obecny czas to Czw Lis 21 2024, 10:34