Wszystko o World Of Tanks

Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Niezależne Forum World Of Tanks

+13
Wapniak57
TankerDomi
ScyzorMan
rogaty
Elgie
czesio267
Aeternus55
MaciekRS1
TaihoSan
kosur_kosur
Xard86
wojtek_pl1
woronov
17 posters

HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON

woronov
    woronov

Liczba postów : 1051

HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 2 Empty HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON

Pisanie by woronov Czw Paź 10 2024, 20:54

First topic message reminder :

HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON

HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 2 Bg-last-stand-mode.79a4c3

Początek: 17 października 2024 o 04:00 CEST / Koniec: 2 listopada 2024 o 01:00 CET (UTC+1)

https://worldoftanks.eu/pl/halloween-2024/

Elgie

Liczba postów : 110

HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 2 Empty Re: HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON

Pisanie by Elgie Pią Paź 18 2024, 08:37

TaihoSan napisał:Trzeba mieć szczęście do ekipy w Ostatnim Bastionie. Mi się trafiają idioci którzy staną jakimś gównem w przejeździe i blokują reszcie strzały.

Oj tak...
    Jak grałem ze szwagrem w plutonie i dawało nam 3 randomków to nie ma szans tego wygrać, 3/4 fala to max, gdzie można dojść. Albo ktoś pojedzie sam atakować zamiast się bronić, albo jakiś agent wziął SU-130PM. No nie da się wtedy wygrać, jedyna opcja to coś twardego z dobrym DPM. W sumie gram tu tylko Turtlem, raz spróbowałem GROMem, ale wtedy strzelanie blisko w ogryzki za 200-300hp mija się z zadaniem tego czołgu. Wolę szybkie strzaly Turtla, nie jest żal dobijać końcówek i "tankować" przy okazji mocniejszych wrogów.
    Ogólnie do każdego trybu biorę zawsze 1) tarcza - głównie na jeże 2) leczenie 3) leczenie drużyny - głównie na szwagra Very Happy

TaihoSan, Xard86, woronov and rogaty uważają, że to dobre!

rogaty
    rogaty

Liczba postów : 176

HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 2 Empty Re: HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON

Pisanie by rogaty Pią Paź 18 2024, 10:15

U mnie tym trybie nie pokazuje zniszczeń. Strzelam, przebijam a hp pokazuje ciągle pełne.  Przez chwile po zniszczeniu czołg nadal widnieje przez co zdarza się, że strzelam do wraków.
    Macie to samo? Da się to jakoś naprawić?
    Elgie

Pisanie by Elgie Pią Paź 18 2024, 10:35

rogaty napisał:U mnie tym trybie nie pokazuje zniszczeń. Strzelam, przebijam a hp pokazuje ciągle pełne.  Przez chwile po zniszczeniu czołg nadal widnieje przez co zdarza się, że strzelam do wraków.
    Macie to samo? Da się to jakoś naprawić?

Z tym HP to pewnie ten bug co się wiele osób skarży od ostatniej aktualizacji, pewnie będzie łatka.
    Co do wraku bo zniszczeniu to tak jest, kilka sekund opóźnienia zanim poznikają, rok temu też tak było, więc to pewnie specjalnie - inaczej można by było taranem cały resp botów rozwalić. Przed oddaniem strzału trzeba niestety odczekać aż wrak zniknie lub go ominąć
    wojtek_pl1
    wojtek_pl1

Liczba postów : 259

Pisanie by wojtek_pl1 Pią Paź 18 2024, 10:53

Daruję sobie. Ten tryb specjalnie mnie nie ciągnie. Poprzednio chyba Obsydian był do wygrania i też sobie odpuściłem.
    Czołg będzie w sklepie za pół roku albo jako wypełniacz w którychś paczkach.
    ScyzorMan
    ScyzorMan

Liczba postów : 13

Pisanie by ScyzorMan Pią Paź 18 2024, 11:02

TaihoSan napisał:Trzeba mieć szczęście do ekipy w Ostatnim Bastionie. Mi się trafiają idioci którzy staną jakimś gównem w przejeździe i blokują reszcie strzały.

Ja dwa razy trafiłem na noobków (choć nie aż takich) i nie miałem za bardzo nawet jak przetestować mechaniki, bo polegliśmy dwa razy w połowie 3 fazy. A potem - bingo! Mimo że właśnie wtedy wziąłem nieodpowiedni czołg (Skorpion G), to trafił się ogarnięty pluton, kazali wszystkim jechać na "balkon" i tam odparliśmy wszystkie fale. Sam niewiele zdziałałem, ale teraz już wiem jak w to grać. Potrzebna maszyna z przyzwoitym DPM, pancerzem i ew. peną. Mobilność czasem pomaga, ale nie jest krytyczna. Grom wygląda jakby stworzony specjalnie pod ten event. Ja dziś spróbuję Tigerem II, potem być może Panther 88, choć boję się że brak pancerza da znać o sobie. Świetny powinien być też Caernarvon, a nawet KW-4.

Co do trybu eventowego, to za drugim razem udało się wygrać podstawowy, na wysokim 4 razy przegrałem na różnych fazach, bossa nawet nie widziałem. Dzisiaj spróbuję założyć pluton, tak jak na Mirnym samotna gra nie ma za wiele sensu. Ostatnio robiło się to przez czat ogólny. Teraz to sam nie wiem Smile_unsure Może ktoś z was ma pomysł? Discorda WoT nie liczę, wątpię że znajdę tam kogoś powyżej 51% WR Smile_sceptic
    Xard86
    Xard86

Liczba postów : 394

Pisanie by Xard86 Pią Paź 18 2024, 11:08

Elgie napisał:
    Oj tak...
    Jak grałem ze szwagrem w plutonie i dawało nam 3 randomków to nie ma szans tego wygrać, 3/4 fala to max, gdzie można dojść. Albo ktoś pojedzie sam atakować zamiast się bronić, albo jakiś agent wziął SU-130PM. No nie da się wtedy wygrać, jedyna opcja to coś twardego z dobrym DPM.

Ja z randomkami do 5 fali doszedłem za pierwszym razem, ale mieliśmy dobry skład - 2x Grom, KV5, niezbyt ogarnięty TS-5 i ja w XM66F ( grałem na koncie syna, a to jedyny czołg VIII tieru który ma Wink ). Do tego jeden z gości w Gromach już chyba testował ten tryb i zasugerował żeby pojechać o tutaj:

HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 2 Untitl13

Pierwsze 2 fale poszły łatwo mimo że TS-5 nie pojechał z nami i ginął za każdym razem, w 3 fali dołączył i poszło dobrze, 4 fala była już trudna bo pojawia się ten Lynx rzucający naloty, ale też przeszliśmy. Dopiero przy 5 fali zrobił się problem bo przeciwnicy zrespili się tuż za nami, w lewym górnym rogu mapy, zanim zareagowaliśmy to już E50 były między nami i szybko się skończyło rumakowanie. Nie wiem czy fale zawsze startują z tych samych pozycji czy jest to losowe, ale mimo wszystko ta pozycja wydaje się dobra.

Elgie uważa, że to dobre!

Elgie

Pisanie by Elgie Pią Paź 18 2024, 11:24

ScyzorMan napisał: wątpię że znajdę tam kogoś powyżej 51% WR Smile_sceptic

Mam 49% i odebrałem to jakoś personalnie Smile_child
    ScyzorMan
    ScyzorMan

Liczba postów : 13

Pisanie by ScyzorMan Pią Paź 18 2024, 12:18

Elgie napisał:
    ScyzorMan napisał: wątpię że znajdę tam kogoś powyżej 51% WR Smile_sceptic

Mam 49% i odebrałem to jakoś personalnie Smile_child

Dla mnie to masz 50,66%, bo liczy się ostatnie 30 dni a nie jakaś tam prehistoria Smile-tongue A 50,66 to się już zaokrągla do 51%.

Tylko idąc tym tokiem myślenia, to ja w tej chwili mam 48,28%. Cóż, nie po raz pierwszy w życiu dokonałem klasycznego samozaorania Smile_teethhappy

woronov, Elgie and wojtek_pl1 uważają, że to dobre!

TankerDomi
    TankerDomi

Liczba postów : 119

Pisanie by TankerDomi Pią Paź 18 2024, 16:12

Xard86 napisał:
    Elgie napisał:
    Oj tak...
    Jak grałem ze szwagrem w plutonie i dawało nam 3 randomków to nie ma szans tego wygrać, 3/4 fala to max, gdzie można dojść. Albo ktoś pojedzie sam atakować zamiast się bronić, albo jakiś agent wziął SU-130PM. No nie da się wtedy wygrać, jedyna opcja to coś twardego z dobrym DPM.

Ja z randomkami do 5 fali doszedłem za pierwszym razem, ale mieliśmy dobry skład - 2x Grom, KV5, niezbyt ogarnięty TS-5 i ja w XM66F ( grałem na koncie syna, a to jedyny czołg VIII tieru który ma Wink ). Do tego jeden z gości w Gromach już chyba testował ten tryb i zasugerował żeby pojechać o tutaj:

HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 2 Untitl13

Pierwsze 2 fale poszły łatwo mimo że TS-5 nie pojechał z nami i ginął za każdym razem, w 3 fali dołączył i poszło dobrze, 4 fala była już trudna bo pojawia się ten Lynx rzucający naloty, ale też przeszliśmy. Dopiero przy 5 fali zrobił się problem bo przeciwnicy zrespili się tuż za nami, w lewym górnym rogu mapy, zanim zareagowaliśmy to już E50 były między nami i szybko się skończyło rumakowanie. Nie wiem czy fale zawsze startują z tych samych pozycji czy jest to losowe, ale mimo wszystko ta pozycja wydaje się dobra.

W pierwszej chwili pomyślałem że trafiłeś do naszego plutonu, bo wczoraj w jednej bitwie ktoś trafił do nas w XM66F, ale po analizie składu widzę że to jednak nie ten pluton. Poza tym rozpoznał byś przecież rozpoznał sławy dawnego forum ;-) i nie piszę o sobie. Co do obrony bastionu ta miejscówka jest dobra, z tym że trzeba mieć na uwadze kilka czynników. Pierwsze dwie fale niszczy się przy respie, zbierając mirium, i tak trochę zostanie (ale to się przyda jak zginiemy przy ponownym odrodzeniu). Pojazdy jakie się świetnie sprawdzają: Grom, Turtle, Japgdpz 88, KV 5, Obsydian.
    Generalnie polecam chłopaków siedzących na discordzie "forumgowe plutony", wczoraj do nich dołączyłem i ukończyłem wszystkie trudności Mirnego plus pograliśmy tryb ostatni bastion gdzie szybko farmi się klucze i kasę
    Xard86
    Xard86

Liczba postów : 394

Pisanie by Xard86 Pią Paź 18 2024, 17:06

TankerDomi napisał:
    W pierwszej chwili pomyślałem że trafiłeś do naszego plutonu, bo wczoraj w jednej bitwie ktoś trafił do nas w XM66F, ale po analizie składu widzę że to jednak nie ten pluton. Poza tym rozpoznał byś przecież rozpoznał sławy dawnego forum ;-) i nie piszę o sobie. Co do obrony bastionu ta miejscówka jest dobra, z tym że trzeba mieć na uwadze kilka czynników. Pierwsze dwie fale niszczy się przy respie, zbierając mirium, i tak trochę zostanie (ale to się przyda jak zginiemy przy ponownym odrodzeniu). Pojazdy jakie się świetnie sprawdzają: Grom, Turtle, Japgdpz 88, KV 5, Obsydian.
    Generalnie polecam chłopaków siedzących na discordzie "forumgowe plutony", wczoraj do nich dołączyłem i ukończyłem wszystkie trudności Mirnego plus pograliśmy tryb ostatni bastion gdzie szybko farmi się klucze i kasę

Obrazek jest z YT z jakiegoś filmiku ( nie mogłem znaleźć mapki ) także to nie mój skład. Powiem szczerze że nie patrzyłem specjalnie na listę graczy, ale jak nie miałeś ukrytego nicka to bym raczej zauważy Smile

EDIT:

Trochę niepokojące jest to że ktoś kto zrobił 0 dostaje dwa klucze - to tylko 600 zepsutych bitew dla innych graczy i Nergal w garażu....
    HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 2 Shot_015

Elgie uważa, że to dobre!

TaihoSan
    TaihoSan

Liczba postów : 332

Pisanie by TaihoSan Pią Paź 18 2024, 18:00

Dziś miałem w drużynach nowy typ idioty - jadą szerokim frontem po całej mapie i wszystkich budzą!

Yagami_rdk uważa, że to dobre!

woronov
    woronov

Pisanie by woronov Pią Paź 18 2024, 21:01

rogaty
    rogaty

Liczba postów : 176

Pisanie by rogaty Sob Paź 19 2024, 11:46

Elgie napisał:
    Z tym HP to pewnie ten bug co się wiele osób skarży od ostatniej aktualizacji, pewnie będzie łatka.
    Co do wraku bo zniszczeniu to tak jest, kilka sekund opóźnienia zanim poznikają, rok temu też tak było, więc to pewnie specjalnie - inaczej można by było taranem cały resp botów rozwalić. Przed oddaniem strzału trzeba niestety odczekać aż wrak zniknie lub go ominąć
    Odpalenie gry w trybie bezpiecznym rozwiązało problem
    woronov
    woronov

Pisanie by woronov Sob Paź 19 2024, 13:04

@Elgie
    Podejrzewam, że wczoraj nafarmiłeś sporo kluczy.  Smile_glasses
    Jak wrażenia z gry?

-------------------------------------------------------

Kupiłem style ze sklepu i dostałem kilka kluczy. Żeby je wykorzystać musiałem zagrać w ten tryb i nie było tak tragicznie jak myślałem. Potwierdzam wszystko co mówiliście, jak się trafi dobrą drużynę, to idzie dobrze. Ze złą jak to ze złą - nie idzie nic ugrać, jak na randomie Smile_trollface-3
    TaihoSan
    TaihoSan

Pisanie by TaihoSan Sob Paź 19 2024, 13:21

woronov napisał:@Elgie
    Podejrzewam, że wczoraj nafarmiłeś sporo kluczy.  Smile_glasses
    Jak wrażenia z gry?

-------------------------------------------------------

Kupiłem style ze sklepu i dostałem kilka kluczy. Żeby je wykorzystać musiałem zagrać w ten tryb i nie było tak tragicznie jak myślałem. Potwierdzam wszystko co mówiliście, jak się trafi dobrą drużynę, to idzie dobrze. Ze złą jak to ze złą - nie idzie nic ugrać, jak na randomie Smile_trollface-3

Na wysokim drugim poziomie z randomową drużyną wygraliśmy z palcem w dupie mimo ze miałem fpsy na poziomie 15-10. Kwestia szczęścia.
    Wapniak57
    Wapniak57

Liczba postów : 79

Pisanie by Wapniak57 Sob Paź 19 2024, 13:22

rogaty napisał:
    Elgie napisał:
    Odpalenie gry w trybie bezpiecznym rozwiązało problem

Overwolf ma być sprawcą tych problemów. Usunięcie z folderu ResMods pliku Overwolfa usuwa ten błąd.

woronov uważa, że to dobre!

MaciekRS1

Liczba postów : 86

Pisanie by MaciekRS1 Sob Paź 19 2024, 13:32

Mnie ten tryb męczy ale dla pofarmienia nagród będę grał jakąś godzinkę dziennie. Na Nergala nie mam szans ale gdzieś do 10, 11 etapu pewnie dojadę.
    woronov
    woronov

Pisanie by woronov Sob Paź 19 2024, 17:30

Zdaje się, że obniżyli ilość kluczy za tryb Sad

HALLOWEEN 2024: PROJEKT BABILON - Page 2 Bez_ty34
    TaihoSan
    TaihoSan

Pisanie by TaihoSan Sob Paź 19 2024, 17:35

Cwaniaki w super plutonach farmili klucze całymi eszelonami.
    RavR
    RavR

Liczba postów : 98

Pisanie by RavR Nie Paź 20 2024, 01:05

Ale się wymęczyłem w tym trybie dzisiaj. W piątek grałem kilka godzin (chciałem pisać dzisiaj ale z dzisiaj zrobiło się jutro Smile ) w sobotę kilkanaście. Wczoraj (piątek) grało mi się o wiele łatwiej, chyba ze 3 razy udało się ubić bosa w trybie  koszmar i nawet wpadło kilkanaście kluczy za jedną bitwę. Dzisiaj ani razu, to samo w  trybie Ostatni Bastion, kilka razy udało się to wygrać a  w sobotę ani razu. Nawet doszło do tego, że przez dziesięć bitew z rzędu dostawałem tylko jeden dwa klucze a nawet i zero. Albo dzisiaj grają wyjątkowo słabi gracze, albo już coś pomajstrowali przy tym, żeby za łatwo nie było. Wcześniej nie wydaje mi się żeby w ciągu jednej bitwy kilka razy ten "charger" na dopalaczach taranował. Teraz jest kilka takich, albo nie zwróciłem wcześniej na to uwagi bo tak sprawnie gracze z mojej drużyny je rozwalali. Ciężko mi się robi ten event, te wcześniejsze np. jak był King Tiger do zdobycia sprawiały mi więcej frajdy, grało się przyjemniej. Ale chyba i tak nie mam co narzekać, ukończyłem 14 etapów i zostały jeszcze dwa. Może i więcej kluczy do odblokowania na nie  potrzeba, ale  teraz to i tak z górki, czasu jeszcze dużo na to.

Życzę Wam, żebyście trafiali na lepsze drużyny niż ja dzisiaj, tzn. wczoraj Smile
    Powodzenia.

woronov and rogaty uważają, że to dobre!

Sponsored content

Pisanie by Sponsored content

Obecny czas to Czw Lis 21 2024, 13:50