Wszystko o World Of Tanks

Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Niezależne Forum World Of Tanks

+16
Aeternus55
Metafan
Yagami_rdk
adminitoszefy
wojtek_pl1
TaihoSan
Artha
Ziewnik
Paythos
hoholk44
Hieronim_Berbelek
Jerzoo108
Elgie
Wapniak57
woronov
czesio267
20 posters

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły.

czesio267
    czesio267

Liczba postów : 174

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Empty Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły.

Pisanie by czesio267 Nie Lut 18 2024, 21:36

First topic message reminder :

Tak jak w tytule, tu można się chwalić swoimi epickimi bitwami. Na pierwszy ogień pójdzie moja "emka" na największym crapie czyli M4-85
    Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Shot_011
    Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Shot_010

Ps. Linka do powtórki rzucę jak będę już mógł. A i proszę się na expa nie patrzeć bo to razem z mnożnikiem x5 jest.
    Edit: link do powtórki: http://wotreplays.eu/site/6723379#sand_river-czesio267-m4a2_t-34

Ostatnio zmieniony przez czesio267 dnia Sro Lut 21 2024, 18:46, w całości zmieniany 1 raz

Aeternus55 and Rozkoszniaczek uważają, że to dobre!

Aeternus55
    Aeternus55
    Admin

Liczba postów : 386

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Empty Re: Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły.

Pisanie by Aeternus55 Pią Maj 24 2024, 14:04

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Obraz_14

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Obraz_15

Wynik może nie najlepszy a frajda z bycia pierwszym w drużynie i to na dyszkach

woronov uważa, że to dobre!

woronov
    woronov

Liczba postów : 988

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Empty Re: Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły.

Pisanie by woronov Pią Maj 24 2024, 20:45

Aeternus55 napisał:...

Wynik może nie najlepszy a frajda  z bycia pierwszym w drużynie i to na dyszkach

Gratulacje.
    Dawno już nie widziałem w bitwie żeby ktoś grał. Nadal daje radę?
    Aeternus55
    Aeternus55
    Admin

Pisanie by Aeternus55 Pią Maj 24 2024, 20:52

Działo  celne  jak to na  niemca przystało takie  samo jak  w Ferdku czas przeładowania identyczny i nawet  nie trzeba golda używać . Dodatkowo szybsza  od Ferdynanda , ja  trzymam ja w garażu z sentymentu . Podobnie  jak wiele innych pojazdów

Aeternus55
    Aeternus55
    Admin

Pisanie by Aeternus55 Pon Maj 27 2024, 13:28

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Obraz_17

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Obraz_18

Byłoby dużo lepiej ale uiekali i wpadali pod inne lufy Smile_veryhappy Smile_veryhappy Smile_glasses

Paythos
    Paythos

Liczba postów : 671

Pisanie by Paythos Czw Maj 30 2024, 09:43

Przegrana... ale tak jakoś się człek fajnie czuje Smile_glasses
    https://wot-record.com/replay/257257/paythos_gdyby_babcia_miala_wasy
    Chociaż schędożyłem początek... i muszę częściej wykorzystywać tajną wiedzę, kiedy spierdalać Smile_teethhappy
    czesio267
    czesio267

Pisanie by czesio267 Sob Cze 01 2024, 20:47

Dobra widzę że temat trochę ucichł więc taka bitwa z dziś. Szczerze nie spodziewałem się takiego wyniku, można wręcz powiedzieć że sam przepychałem flankę i "wygrałem" bitwę.
    Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Shot_022
    Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Shot_021

Link do powtórki: http://wotreplays.eu/site/6767665#outpost-czesio267-heavy_tank_no_vi

Aeternus55, Xard86, woronov and Elgie uważają, że to dobre!

Aeternus55
    Aeternus55
    Admin

Pisanie by Aeternus55 Czw Cze 06 2024, 09:47

Porażka niestetyAleż urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Obraz_20

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Obraz_21
    Elgie

Liczba postów : 104

Pisanie by Elgie Pon Cze 10 2024, 13:09

Wiadomo, że dla wielu żaden wyczyn, ale miło po 10 latach zmienić rekord uszkodzeń w profilu  Smile_glasses
    Wcześniejszy należał do T110E5 około 6100, a najlepsze, że Jagodą zrobiłem już misję NC15 (6k dmg) i było to coś pomiędzy 6000, a 6100, bo został rekord z E5  Smile_bush

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 <a href=Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Bez_na12" />

lodówkę musiało zaboleć 1450 z HE Smile-bajan2

Aeternus55, Xard86 and woronov uważają, że to dobre!

Aeternus55
    Aeternus55
    Admin

Pisanie by Aeternus55 Sro Lip 03 2024, 19:49

Tylko pierwsza klasa ale i tak ładnie siadło Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Obraz_24
    Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Obraz_25

Paythos
    Paythos

Liczba postów : 671

Pisanie by Paythos Sro Lip 03 2024, 20:09

Pierwsza bitwa stodołą...
    https://wot-record.com/replay/260053/paythos_tennoheikarori

... pewnie później będzie gorzej Smile_trollface-3
    woronov
    woronov

Pisanie by woronov Sro Lip 17 2024, 22:31

Wpadła masterka Class_icons_4

https://wot-record.com/replay/261013/woronov_pz_t_25_m

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Shot_214

I chyba jeszcze dostałem reporta Smile_trollface-3
    Ale nie wiem za co i o ile dobrze zrozumiałem po hiszpansku co gość do mnie napisał. Może chciał powtórkę tylko. "Replay" i "WG" to jedyne co zrozumiałem z jego wiadomości Smile_sceptic

Aeternus55 and czesio267 uważają, że to dobre!

czesio267
    czesio267

Pisanie by czesio267 Sro Lip 17 2024, 22:39

woronov napisał:Wpadła masterka Class_icons_4

https://wot-record.com/replay/261013/woronov_pz_t_25_m

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Shot_214

I chyba jeszcze dostałem reporta Smile_trollface-3
    Ale nie wiem za co i o ile dobrze zrozumiałem po hiszpansku co gość do mnie napisał. Może chciał powtórkę tylko. "Replay" i "WG" to jedyne co zrozumiałem z jego wiadomości Smile_sceptic
    Gratuluję, czołg w moim odczuciu ciężki do grania w obecnych czasach więc gratulacje się nalezą.

woronov
    woronov

Pisanie by woronov Sro Lip 17 2024, 22:50

Dzięki.
    Zadziwia mnie to jak dobrze mi się tym gra. Dobre działo ale mało peetracji na podstawie i trzeba goldem często sztrzelać. Słaby zasięg widzenia. Nie za bardzo zrywny, ciężko skręca.
    Sam nie wiem jak to jest możliwe, że go lubię Smile_Default
    Aeternus55
    Aeternus55
    Admin

Pisanie by Aeternus55 Pon Lip 22 2024, 20:32

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Obraz_28
    czesio267
    czesio267

Pisanie by czesio267 Pią Sie 16 2024, 21:36

Dobra chciałbym pokazać trzy bitwy które mi się dziś trafiły dla potomnych. Może jakieś wyniki epickie nie są ale wstawiam je w ramach szkolenia dla nowych i słabych graczy.

Bitwa pierwsza na TL-7.
    Tutaj ładnie widać co się dzieje jak się oleje flankę i obronę bazy. Mimo że Amx 13 90 i Udes 15/16 padł to na spokojnie mogłem doprowadzić bitwę do szczęśliwego końca. Dziwi mnie tylko to że Kampfpanzer tak późno się wrócił(oczywiście wyszło to na moją korzyść) Też mnie dziwi że Jagpanzer nie zmienił pozycji.
    Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Shot_024

Link do powtórki:http://wotreplays.eu/site/6803031#arctic_region-czesio267-tl-7

Druga bitwa na Tygrysie II z anime dziewczynkami.
    Tu ładnie widać że pośpiech z przepychaniu flanki jest nie wskazany. Też dużo pomogło wparcie graczy z tyłu.
    Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Shot_025

Link do powtórki:http://wotreplays.eu/site/6803034#steppes-czesio267-tiger_ii_t

No i trzecia na niemieckim T-54D
    Tu chciałbym pokazać jak ważny jest spot w bitwie. Może jakiś duży to on nie jest i dość szybko się skończył ale dzięki niemu drużyna mogła w miarę poszłać do piachu obrońców bazy. Najbardziej zdziwi mnie to że ta flanka którą pchałem często i gęsto nie jest odstawiona.
    Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 Shot_026

Link do powtórki:http://wotreplays.eu/site/6803037#redshire-czesio267-t_54d

Jak pisałem na początku, bitwy nie są jakieś epickie ale chciałem pokazać tylko że trochę myślenia swojego i drużyny pomaga doprowadzić bitwę do szczęśliwego końca.

Jerzoo108
    Jerzoo108

Liczba postów : 233

Pisanie by Jerzoo108 Czw Sie 22 2024, 22:29

Bitwa sprzed paru mi wyszła epicka... Ale prawda jest taka, że od momentu, gdy siedziałem za budynkami przed bazą niemilców - nie bardzo wiedziałem co zrobić. Z każdej strony do mnie klupali, więc postanowiłem, że nie zrobię nic. Najgorsze jest to, że ostatni strzał, w ostatniego niemilca, w ostatniej sekundzie zrykoszetował, a tak może byśmy wygrali... Oto efekt:

Spoiler:

Podsumowanie po bitwie:
    Spoiler:

I repka:
    http://wotreplays.eu/site/6805381

Jeśli obejrzycie repkę i będziecie mieli uwagi, to chętnie poczytam.

Millennium_Falcon_ and woronov uważają, że to dobre!

woronov
    woronov

Pisanie by woronov Pią Sie 23 2024, 01:51

Ach ten ostatni strzał. Z drugiej strony, na pocieszenie, to pewnie i tak by Ci nie polosowało Smile-tongue
    Gratki.

Zablokowali Cię za tą chałupką. Nie wiem czy używasz modów ale u mnie to wyglądało, że pierwsze dwa, trzy strzały oberwałeś, bo za wcześnie wyjechałeś. Jeszcze się paliła żarówka u mnie na powtórce.
    Na koniec, chyba M8A1 zajmował bazę może wtedy trzeba było podjechać na pozycję z "widokiem" na bazę. Może wcześniej zająć się AT2 zamiast blindować. Z rugiej strony jak byś się ruszył, to może by Cię ubili.
    Ten BDR to ma "ciężką" rękę na tym tierze. Smile_medal

Jerzoo108 uważa, że to dobre!

Jerzoo108
    Jerzoo108

Liczba postów : 233

Pisanie by Jerzoo108 Pią Sie 23 2024, 06:44

Snapszoty w AT-2 nie wydawały mi się dobrym pomysłem. Skupianie na nim działa jeszcze gorszym, bo ta jego plujka by mnie zjadła. Musiałem poczekać na jego błąd. Poza tym pamiętaj, że wtedy jeszcze nie wiadomo było gdzie jest Luchs. Obawiałem się, że wyskoczy wpakuje mi magazynek i tyle go widzieli.

Z tą żarówką, to nawet nie pamiętam, obejrzałem powtórkę cały jeden RAZ i nie zwróciłem uwagi na to. Poza tym, jak bym się nie ruszył to wsio by mnie świeciło - ten czołg wartość kamo poniżej 10%...
    Właśnie oglądam tę powtórkę i faktycznie wyjeżdżałem jak się świeciłem...

Akcja z M8A1 kapującym - faktycznie mogłem podjechać, ale tak jak pisałem wyżej - obawiałem się, że Luchs mnie wykończy. Na szczęście okazało się, że AŻ tak dobry to on nie był. Do tego z tej pozycji na którą mimo wszystko podjechałem (za późno) świeciłbym się jak psu jajca...

Co do blindów - zawsze jak nie mam co robić to klupię po krzaczkach, gdzie mogą siedzieć lub powinni siedzieć niemilcy. Teraz jak patrzę, to strzelałem ciut za wysoko, żeby zabić tego wkurzającego 14 TP...

Wjechałem za daleko i pozbawiłem się pola manewru. Cofnąć się nie chciałem, żeby nie dać niemilcom pola manewru i możliwości natarcia w tym kierunku. Do tego straciłem sporo hapsów. Jak bym się nie obrócił i tak zadek z tyłu i tak. Smile_trollface-3

Millennium_Falcon_ uważa, że to dobre!

Pancerniak666
    Pancerniak666

Liczba postów : 308

Pisanie by Pancerniak666 Pon Wrz 02 2024, 14:58

Niestety nie zrobiłem screena z głównego menu, bitwa udała się niemal wspaniale, zostałem sam na flance i moją flanką nikt nie przejechał.

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 3 261f0fe1ee898

Miałem też strzał w T-103, miał około 200 hp i akurat tyle mi brakowało aby być najwyżej i wykonać dodatkową misję. Ale maszyna losująca nie pozwoliła trafić. Dwukrotnie zresztą, co prawda gdy pocisk dolatywał to T-103 był już zniszczony ale znów, tuż nad wieżą.

https://wot-record.com/replay/263995/panpancerniak666_skuteczna_obrona_cala_flanka_moja
    woronov
    woronov

Pisanie by woronov Nie Wrz 22 2024, 17:53

https://wot-record.com/replay/266271/woronov_proho_manti_i_didnt_believe_in_victory

Nie wierzyłem, że da się to wygrać.
    Nawet nie jestem pewien jak to się stało. W pewnym momencie mieliśmy chyba nawet kilka tysiaków hp do tyłu.
    Było blisko do samego końca.

Pancerniak666 uważa, że to dobre!

Sponsored content

Pisanie by Sponsored content

Obecny czas to Czw Lis 07 2024, 08:43