Wszystko o World Of Tanks

Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Niezależne Forum World Of Tanks

+16
Aeternus55
Metafan
Yagami_rdk
adminitoszefy
wojtek_pl1
TaihoSan
Artha
Ziewnik
Paythos
hoholk44
Hieronim_Berbelek
Jerzoo108
Elgie
Wapniak57
woronov
czesio267
20 posters

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły.

czesio267
    czesio267

Liczba postów : 174

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 4 Empty Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły.

Pisanie by czesio267 Nie Lut 18 2024, 21:36

First topic message reminder :

Tak jak w tytule, tu można się chwalić swoimi epickimi bitwami. Na pierwszy ogień pójdzie moja "emka" na największym crapie czyli M4-85
    Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 4 Shot_011
    Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 4 Shot_010

Ps. Linka do powtórki rzucę jak będę już mógł. A i proszę się na expa nie patrzeć bo to razem z mnożnikiem x5 jest.
    Edit: link do powtórki: http://wotreplays.eu/site/6723379#sand_river-czesio267-m4a2_t-34

Ostatnio zmieniony przez czesio267 dnia Sro Lut 21 2024, 18:46, w całości zmieniany 1 raz

Aeternus55 and Rozkoszniaczek uważają, że to dobre!

woronov
    woronov

Liczba postów : 988

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 4 Empty Re: Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły.

Pisanie by woronov Nie Wrz 29 2024, 22:22

https://wot-record.com/replay/267214/skoda_t17_1266exp

Kurde 1266 expa i tylko pierwsza klasa affraid
    Ma swoje wymagania ta maszynka

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 4 Shot_227

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 4 Shot_228

Xard86 uważa, że to dobre!

TaihoSan
    TaihoSan

Liczba postów : 314

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 4 Empty Re: Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły.

Pisanie by TaihoSan Nie Wrz 29 2024, 22:43

@woronov
    Na brytyjskim Stuarcie III tieru wystarczy na masterkę tylko 600-700 bo nikt tym nie gra 1124227969
    RavR
    RavR

Liczba postów : 98

Pisanie by RavR Pon Wrz 30 2024, 22:50

Wszyscy przeciwnicy z drużyny przeciwnej rozwaleni. Gdzie jest Rosieni się pytam? ;P

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 4 Pi4UiwP

TankerDomi uważa, że to dobre!

Maikerus
    Maikerus

Liczba postów : 27

Pisanie by Maikerus Wto Paź 01 2024, 23:26

Dawno nie spotkałem takich ulewów. Pomogło szczęście i ogarnięte niszczarki.
    Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 4 Shot-003

http://wotreplays.eu/site/6817379#westfield-maikerus-koda_t_56

Xard86 and woronov uważają, że to dobre!

Maikerus
    Maikerus

Pisanie by Maikerus Nie Paź 06 2024, 21:44

Udało się coś spotnąć
    Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 4 Shot-001

https://wot-record.com/replay/268268/maikerus_t100_lt_153k_assist

woronov uważa, że to dobre!

wojtek_pl1
    wojtek_pl1

Liczba postów : 226

Pisanie by wojtek_pl1 Nie Paź 06 2024, 21:57

Niespodziewany Ace w Kilanie.
    http://wotreplays.eu/site/6818677#prokhorovka-wojtek_pl1-sdp_58_kilana

PS. Jakiś niezły serwis hostujący do obrazków możecie polecić ? Używałem Fotosik.pl ale zdechło
    Jerzoo108
    Jerzoo108

Liczba postów : 233

Pisanie by Jerzoo108 Nie Paź 06 2024, 22:34

@up
    imgur.com
    Aeternus55
    Aeternus55
    Admin

Liczba postów : 386

Pisanie by Aeternus55 Pon Paź 07 2024, 07:13

wojtek_pl1 napisał:Niespodziewany Ace w Kilanie.
    http://wotreplays.eu/site/6818677#prokhorovka-wojtek_pl1-sdp_58_kilana

PS. Jakiś niezły serwis hostujący do obrazków możecie polecić ? Używałem Fotosik.pl ale zdechło
    Ja używam https://imgflip.com/memegenerator ,albo po prostu używam Opery do robienia zdjęć
    woronov
    woronov

Pisanie by woronov Wto Paź 08 2024, 02:26

Bitwa do ostatniej sekundy Smile_popcorn1
    Mało brakowało.
    Przy okazji upolowałem Selme i znowu mam "Eksperta" TankExpert

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 4 Shot_248

Powtórka:
    https://wot-record.com/replay/268504/woronov_mastery_b_c_155_55

Xard86 and Elgie uważają, że to dobre!

Paythos
    Paythos

Liczba postów : 671

Pisanie by Paythos Wto Paź 08 2024, 20:59

Niby nic wielkiego... mistrzowska 1 klasy po raz pierwszy... ale te nerwy...
    Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 4 Shot_625

https://wot-record.com/replay/268640/paythos_bylo_blisko
    ... chyba za bardzo liczyłem na rng... ale ostatecznie wyszło Smile_ohmy

Zmiana pozycji nie była chyba taka głupia.... Smile-hiding

Ale AMX był chyba Romulański....
    TaihoSan
    TaihoSan

Liczba postów : 314

Pisanie by TaihoSan Sob Paź 12 2024, 00:12

Na szczęście u nas nie było pasożytów w Leopardach 1 oraz strażników czerwonej linii w lodówkach i grillach. U nich było takich dwóch "asów" i dlatego przegrali.
    Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 4 Shot-020
    Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 4 Shot-021

Xard86, woronov and Pancerniak666 uważają, że to dobre!

Maikerus
    Maikerus

Pisanie by Maikerus Pon Paź 14 2024, 14:09

Ciekawa bitwa. Wynik nic specjalnego, ale warta obejrzenia bo scenariusz jest rodem z rasowego filmu akcji - pościgi, zasadzki, strzelaniny, zwroty akcji...  Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 4 1f60b

Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 4 Zrzut-ekranu-182

http://wotreplays.eu/site/6821674#stats

Xard86 and woronov uważają, że to dobre!

Maikerus
    Maikerus

Pisanie by Maikerus Pon Paź 14 2024, 18:41

A tutaj wynik już nieco lepszy
    Ależ urwał, czyli dobre bitwy które się nam przytrafiły. - Page 4 Shot-003

http://wotreplays.eu/site/6821803#prokhorovka-maikerus-manticore

woronov and Pancerniak666 uważają, że to dobre!

woronov
    woronov

Pisanie by woronov Pon Paź 14 2024, 21:24

Maikerus napisał:Ciekawa bitwa. Wynik nic specjalnego, ale warta obejrzenia bo scenariusz jest rodem z rasowego filmu akcji - pościgi, zasadzki, strzelaniny, zwroty akcji...  ...

Muszę spróbować tej pozycji na otwarcie. W Twoim wykonaniu wygląda mniej ryzykownie niż myślałem.
    I na koniec dwa LT i dwie arty, szkoda, że nie próbowały przejechać na inną pozycję ale pewnie nie na wiele by się to zdało.
    9:13 i prawie 3 tysiące HP do tyłu. Jak to się mogło udać?  scratch
    Czuli się pewnie, nie próbowali zająć bazy, tylko pościg za pędzącymi 70 na godzinę manticorami. Dopiero jak ich trochę obskrobaliście, to zrozumieli bezsens tej pogoni.
    Ryzykowna zagrywka z kapowaniem na koniecv bitwy. Wszystko mogło pójść źle ale nie tym razem.  Class_icons_4
    Zwroty akcji były  3656348418 Pościgi były. Wszystko jak obiecałeś. Smile_honoring
    Super się oglądało. Ciekawa bitwa. Gratki.

Gdzie było można dostać taki styl na mantiego?

Maikerus napisał:A tutaj wynik już nieco lepszy
    ...

łoo.. tyle HP w jednym miejscu mapy
    Przyznaj się co im za to obiecałeś  Smile_coin
    Gratki.
    Wynik jest ale emocje z pierwszej bitwy cenniejsze.

Maikerus uważa, że to dobre!

Maikerus
    Maikerus

Pisanie by Maikerus Pon Paź 14 2024, 21:53

Lubię tą pozycję, bo pozwala kontrować lighty przeciwnika, z tyłu jest bunkier do osłony i można się w miarę bezpiecznie wycofać do miasta, gdyby flanka puszczała.
    Nasze clickery zaspały, zresztą tak jak pozostali wcześniej.
    Ta "grupa pościgowa" w sumie na capie miałaby jeszcze gorzej, bo byśmy ich spotowali przez krzaki na luzie. Zrobili źle to, że pojechali wszyscy w ślad za nami, nikt od początku nie krócił przez miasto żeby nam odciąć drogę i zamknąć w rogu. Potem 121 chciał, ale jeszcze się wymknęliśmy Very Happy.
    Ten drugi gracz w manti... może to mało uprzejme w jego stronę, ale chyba od początku spanikował i po prostu zwiał robić exit damage na clickerach. Też uważam, że nie powinien zostawiać mnie i jechać na ich bazę. We dwóch porobilibyśmy ich na luzie. Napisałem do niego po bitwie, czemu tak zagrał. Okazało się, że już kiedyś, z jakiegoś powodu wysłałem do niego nieco mniej przychylną wiadomość. Obydwie pozostały jednak bez odzewu Very Happy
    A styl na manti jest z Mirnego.

Druga bitwa szybka i nudna, ale cyferki się zgadzają Razz
    Cóż mogłem im obiecać? Po prostu- że jak będą tam tak ładnie stali, to będzie bez męczarni - szybko i bezboleśnie Razz

woronov uważa, że to dobre!

woronov
    woronov

Pisanie by woronov Pon Paź 14 2024, 23:22

Maikerus napisał:...
    Ten drugi gracz w manti... może to mało uprzejme w jego stronę, ale chyba od początku spanikował i po prostu zwiał robić exit damage na clickerach. Też uważam, że nie powinien zostawiać mnie i jechać na ich bazę...

to samo pomyślałem
    sytuacja wyglądała źle w tamtym momencie i takie to sprawia wrażenie, że jedzie po artę żeby nabić trochę więcej expa i dmg

Maikerus napisał:Lubię tą pozycję, bo pozwala kontrować lighty przeciwnika...

Zobaczyłem do dopiero na Twojej powtórce. Nie wiedziałem, że jest tam taki ładny widoczek na całe pole.
    Jerzoo108
    Jerzoo108

Pisanie by Jerzoo108 Wto Paź 15 2024, 00:15

Oglądam tę bitwę z Zygfryda i:
    1. widziałem ludzi grających z tej pozycji, dość ryzykowne - niby masz gdzie uciec, ale jak ktoś stoi na zielonym, to ma ładne bicie na to miejsce, co sprowadza się do pkt. 2;
    2. że też nikt nie blindował tej pozycji po tym jak drzewka wywaliłeś... znaczy nikogo na zielonym nie było... ja zawsze, jak siedzę po drugiej stronie i widzę przewrócone drzewka to macam;
    3. ten dreszczyk, kiedy nadjechał Ten Akszyn... na granicy proxy spota... załodze na bank się zrobiło... gorąco i może nawet... mokro. Smile_trollface-3 ;
    4. fajna ta zmyłka podle górki przy bazie - ten manewr był mistrzowski, zapamiętam sobie.

Tak w ogóle, to oczopląsu dostawałem momentami - strasznie mocno podbiłeś szybkość machania myszko. I to przybliżenie x25... nie używam, więc dziwnie mi to wyglądało. I moim skromnym zdaniem - dlatego spudłowałeś w tego Koncepta jak jeszcze po zielonym jechaliście.
    Fajnie zagrane, podobało mi się. Szczególnie Wielka Ucieczka.

@Woronov
    Tam na samym końcu, kiedy Maiku bronił bazy, to już było być albo nie być. Znaczy, wróć, wygrać albo przegrać. Więc ryzyko się opłacało w 100%. W przypadku sukcesu - wygrywamy, a w przypadku porażki... Cóż, moim zdaniem ta końcówka zaświadcza o tym jak dobry jest Maiku. No i szczęście trochę pomogło - tam kilka pocisków leci mimo. Też bym zaryzykował. Pewnie z gorszym skutkiem, ale nie mógłbym stać i patrzeć jak zajmują bazę. I jeszcze te nerwy, gdy po trafieniu w E4 zegar cofnął się o całe... 4 sekundy. Smile_ohmy

Maikerus uważa, że to dobre!

woronov
    woronov

Pisanie by woronov Wto Paź 15 2024, 00:42

Wiadomo bazy bronić trzeba. Miałem na myśli, to że może byłoby lepiej gdyby drugi manti pomógł i jak to ujął Maikerus "porobiliby ich na luzie" Very Happy

ten strzał w E4, fakt, mały zawał affraid
    Maikerus
    Maikerus

Pisanie by Maikerus Wto Paź 15 2024, 11:06

@Jerzoo108
    Pozycja jest ryzykowna, ale grania na zielonym nie trawię dużo bardziej.
    Strzał w Concepta był w ogóle zły, spóźniony. Może nie przez x25 tylko że kątem obydwu oczu zerkałem na minimapę, czy dwie 121 za bardzo nie podjechały.
    Jerzoo108
    Jerzoo108

Pisanie by Jerzoo108 Wto Paź 15 2024, 11:51

@Maikerus
    Wiesz, oglądanie powtórki nie budzi aż takich emocji, nic nie musisz - siadasz, popkorn i cyk paczaj w pudło, bajka będzie. Smile_popcorn1
    Dlatego moim przypuszczeniem było, że to pudło przez ten celownik. Ja to wyłączyłem w cholerę, bo strasznie zawęża pole widzenia. I tak do dziś się łapię czasami na tym, że siedzę za długo w snajperskim...

Oglądam właśnie tę bitwę na Prokorowce. Kolejna ciekawa miejscówka. Może udziel się w tym temacie: https://wot-alternatywa.forumpolish.com/t597-ciekawe-miejsca-i-zagrania-na-mapach
    Myślę, że zapełniłbyś kilka postów pod rząd.

Ta bitwa perfekcyjnie pokazuje co się stanie jak nikt nie pojedzie na środek. Akcji może i mało, ale za to ilu bohaterów. Smile_trollface-3

Sponsored content

Pisanie by Sponsored content

Obecny czas to Czw Lis 07 2024, 08:31